«Ημέρες Περιβάλλοντος» στη Θεσσαλονίκη

«Ημέρες Περιβάλλοντος» στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 28 Μαϊου ξεκινά η σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Περιβάλλοντος» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού αστικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στα γυάλινα περίπτερα του Κήπου των Εποχών και του Κήπου της Μεσογείου, από τοΣάββατο, 28 Μαΐου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.
 
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες:
 
> «Βόλτες στο Θερμαϊκό» – Έκθεση φωτογραφίας από αρχειακό υλικό, προβολή θεματικών ταινιών για το Θερμαϊκό Κόλπο, εργαστήρια, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά και ενήλικες, ψηφιακά παιχνίδια μάθησης, παρατήρηση της παραλίας με τηλεσκόπια, γευστικές δοκιμές για όλους με θαλασσινά τοπικά προϊόντα και δωρεάν ξεναγήσεις στο Θερμαϊκό με καραβάκι.
Σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας / Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων και το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία – Αλιάκμονα.
Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου των Εποχών με τη συμμετοχή φορέων, μεταξύ των οποίων, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ε. «Ολύμπιος Ζευς» και το  Ψηφιακό Ινστιτούτο Μάθησης και Επικοινωνίας I- NOUS.
Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης παραχωρείται από το ψηφιακό αρχείο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ενώ στα εργαστήρια συμμετέχει με τις δημιουργίες της η εικαστικός, Ζωή Τσακιρίδου.
 
> «Ανακύκλωση και Φαντασία» – Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται έκθεση έργων από ανακυκλώσιμα υλικά, σε συνεργασία με τον εικαστικό Γιώργο Κοσμίδη και το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις», στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου της Μεσογείου. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται επιλεγμένα εργαστήρια δημιουργίας χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων από διάφορα υλικά, με τη συμμετοχή μαθητών των εργαστηρίων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της 5ης Δημοτικής Κοινότητας
 
 > «Εθελοντικός Καθαρισμός της Ακτής του Κελλάριου Όρμου», στις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας Καθαρισμού των Ακτών, σε συνεργασία με τη HELMEPA και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στη δράση θα πάρουν μέρος μαθητές από τρία δημοτικά σχολεία, το 12 ο , το 87 ο και το 89 ο.
 
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις εντός του Θερμαϊκού Κόλπου απαιτείται προεγγραφή κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων Δήμου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2313 318358 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση: ptsimeni@gmail.com.
 
Οι «Ημέρες Περιβάλλοντος» πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της εταιρείας DRAXIS – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και την ευγενική παραχώρηση του ARABELLA CRUISE BAR.
Πηγή: makthes.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως