Ημερίδα: Γεωργία Ακριβείας & Περιβάλλον στο Πλαίσιο της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) 2021-2027».

Ημερίδα: Γεωργία Ακριβείας & Περιβάλλον στο Πλαίσιο της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) 2021-2027».

Στην 28η Αgrotica από την Οικοανάπτυξη

Εντυπωσιακά δεδομένα που επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία την οποία εμφανίζει στην Ελλάδα κατά την τελευταία τετραετία στην Γεωργία Ακριβείας και φωτίζουν όλο το φάσμα των νέων περιβαλλοντικών προκλήσεων θα παρουσιαστούν στην ημερίδα που διοργανώνει η ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ στην 28ηAgrotica (31 Ιαν-2 Φεβρ).
Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ειδικοί επιστήμονες και στελέχη της ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο συνεδριακό κέντρο «Νικ. Γερμανός» της ΔΕΘ θα παρουσιάσουν( αίθουσα Α, ώρες 10.30—14.00) απτά αποτελέσματα αξιοποίησης ψηφιακών δεδομένων αγρού για την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών, τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, την αποδοτική χρήση των αγροχημικών, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία τους εδάφους και των νερών από την ρύπανση.
Η «ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ» παρέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας σε 250 καλλιεργητές πανελλαδικά σε έκταση που ξεπερνά συνολικά τα 25.000 στρέμματα αξιοποιώντας την 25ετή εμπειρία της στο χώρο των περιβαλλοντικών εφαρμογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα η εταιρία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες  σε 8 καλλιέργειες με κυρίαρχες το ρύζι, την ελιά, το βαμβάκι, το καλαμπόκι και το αμπέλι, καλλιέργειες στις οποίες εστιάζει και η ευρωπαϊκή Γεωργία Ακριβείας. Τα οφέλη των Ελλήνων παραγωγών κυρίως όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων και την διασφάλιση της απόδοσης είναι σημαντικά.
Οι μέθοδοι Γεωργίας Ακριβείας που υιοθετεί η «ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ» αποτελούν το πλέον κατάλληλο εργαλείο για τη βιώσιμη διαχείριση της παραγωγής αλλά και του αγροτικού περιβάλλοντος. Η νέα ΚΑΠ για το 2021-2027 έχει σαφέστατο φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό, υποδεικνύει την Γεωργία Ακριβείας ως το πλέον κατάλληλο διαχειριστικό εργαλείο για την επιτυχία των στόχων της και η Ελλάδαπροσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα μετάβασης από την παραδοσιακή γεωργία στην μοντέρνα γεωργία των νέων τεχνολογιών.
Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα της ημερίδας που διοργανὠνει η ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ:
«Γεωργία Ακριβείας και Περιβάλλον στο Πλαίσιο της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) 2021-2027».
Η Ημερίδα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:
Οι προκλήσεις της Νέα ΚΑΠ, το περιβάλλον και  ο ρόλος της Γεωργίας Ακριβείας 
Η ψηφιακή τεχνολογία και τεχνογνωσία για την αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων στη Γεωργία. 
Παραδείγματα διαχείρισης αγροτικού περιβάλλοντος: Διαχείριση  εδάφους- νερού σε μεγάλη κλίμακα 
Συνέργειες ως απαραίτητο εργαλείο στη Γεωργία Ακριβείας: CORTEVA – Οικοανάπτυξη.   
Τεχνογνωσία και εμπειρία της Οικοανάπτυξης σε εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας
Τις θεματικές θα αναπτύξουν οι: Χαράλαμπος Κασίμης, Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρώην Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Διονύσης Καλύβας, Καθηγητής, Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βασίλειος Ασχονίτης, Δρ. Ερευνητής, Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα,  Γιώργος Ζανάκης, Γεωπόνος MsC, PhD, MarketingManager, PioneerhibredHellas και στελέχη της Οικονάπτυξης
 Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα και συζήτηση.
Η ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ  θα βρίσκεται στην 28η Agrotica στο Περίπτερο 2, Stand 39, όπου εξειδικευμένοι συνεργάτες και επιστήμονες της εταιρείας θα παρέχουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία στον χώρο της Γεωργίας Ακριβείας. 
 
 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως