{ Εκδηλώσεις }

Ημερίδα με θέμα : Το παρόν και το μέλλον του αίγειου και πρόβειου κρέατος


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Ημερίδα με θέμα : Το παρόν και το μέλλον του αίγειου και πρόβειου κρέατος
Δωρεάν

Χώρος: Αθλητικό κέντρο-Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικών Στέλιος Πιπινίκας
Διεύθυνση: Επαρχιακή Οδός Ρυσίου Αρναίας, 57006
Βασιλικά Δήμου Θέρμης
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Αθλητικό κέντρο-Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικών Στέλιος Πιπινίκας
Τιμή: 0.00

Πότε: 28/09/2019
Ώρα έναρξης: 09.00

To παρόν και το μέλλον του αιγοπρόβειου κρέατος θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αίγειου, Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών προϊόντων στα Βασιλικά.

Μία εξαιρετικής σημασίας ημερίδα με θέμα : “Το παρόν και το μέλλον του αίγειου και πρόβειου κρέατος” θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 28-9-2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικών (Θέρμης) Στέλιος Πιπινίκας. 
To παρόν και το μέλλον του αιγοπρόβειου κρέατος θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αίγειου, Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών προϊόντων στα Βασιλικά.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας με τους εισηγητές της παρουσιάζεται ακολούθως :
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
 
09:00 – 09:30 Προσέλευση, εγγραφές Συνέδρων
09:30 – 10:00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων διαφόρων φορέων
Πρώτη συνεδρία 10:00-12:00
Προεδρείο: Πασχάλης Φορτομάρης (Καθηγητής – Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής,
Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.)
10:00 – 10:15 «Η άποψη του κτηνοτρόφου για το αίγειο & πρόβειο κρέας»
Στέλιος Βογιατζής, (Κτηνοτρόφος, Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων
Αγροτών, ΠΕΝΑ)
10:15– 10:35 «Παραγωγή και προκλήσεις για το ελληνικό αίγειο & πρόβειο κρέας »
Αρσένος Γεώργιος (Καθηγητής – Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής,
Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.)
«Καινοτομία και νέες τεχνολογίες για το αίγειο & πρόβειο κρέας»
Ευάγγελος Οικονόμου (Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων
Ζωικής Προέλευσης – Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής Σχολή
Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.)
Αγγελική Αργυριάδου (Υποψ. Διδάκτορας – Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα
Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.)
10:35 – 10:50 «Στατιστικά στοιχεία εισαγωγών και σφαγών προβατοειδών και αιγοειδών
την πενταετία 2014-2018: Μοντέλα ελέγχου και παρουσίαση περιπτώσεων
εντοπισμού ελληνοποιήσεων»
Δρ. Δημήτριος Γαλαμάτης (Κτηνίατρος, Επιθεωρητής-Ελεγκτής ΕΛ.Γ.Ο.
“ΔΗΜΗΤΡΑ”)
10:50 – 11:00 «Εφαρμογή της ΚΥΑ 1384/41923(ΦΕΚ.Β?1127/28-3-18): ιχνηλασιμότητα,
επισήμανση και διενέργεια επίσημων ελέγχων στην αγορά κρέατος»
Δρ. Γεώργιος Σοφιανίδης (Κτηνίατρος, Επιθεωρητής-Ελεγκτής ΕΛ.Γ.Ο.
“ΔΗΜΗΤΡΑ”)
11:00 – 11:30 «Χρήση και αξιοποίηση του αίγειου και πρόβειου κρέατος στη βιομηχανία:
Από την παραγωγή και τυποποίηση στα έτοιμα φαγητά και γεύματα,
εξαγωγιμότητα ελληνικών γεύσεων και αξιών»
Δρ. Καλλίτσης Θεόδωρος (Κτηνίατρος – ειδικός συνεργάτης, Εργαστήριο
Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.)
Δημητράκη Φανή (Τεχνολόγος τροφίμων, Μπίκας Α.Ε.)
Τσοποζίδου Έλενα (Φάρμα Χαλάστρας Α.Ε.)
11:30 – 11:40 «Οι ανάγκες – απαιτήσεις σε αίγειο και πρόβειο κρέας στην μαζική εστίαση
και στην λιανική πώληση, μεθοδολογία διείσδυσης στις ξένες αγορές»
Κασαλιάς Νικόλαος (Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος Τροφίμων, Kasalias Food
Industry Consultants)
 
Δεύτερη συνεδρία 12:00-14:00
 
Προεδρείο: Ιωάννης Αμβροσιάδης (Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής
Προέλευσης – Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής Σχολή Επιστημών Υγείας,
Α.Π.Θ.)
12:00 – 12:15 «Διαβατήριο ελληνικού κρέατος»
Κουρέτας Δημήτριος (Καθηγητής, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας,
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
12:15 – 12:30 «Διατροφική αξία αίγειου και πρόβειου κρέατος»
Μιχαλάκα Κατερίνα (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΑΤΕΙΘ, ειδίκευση στην Κλινική
Διαιτολογία, MSc)
12:30 – 12:45 Οικοτεχνία αίγειου και πρόβειου κρέατος
Δημήτρης Ρουκάς (Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας)
12:45 – 13:00 «Η αξία της συνεργατικότητας στον αγροκτηνοτροφικό τομέα»
Παυλονάσιος Νικόλαος (Πρόεδρος Π.Ε.Ν.Α.)
13:00 – 13:15 «The Προβατίνα Project»
Λαμπράκη Μυρσίνη (Meat & Fire Chef)
13:15 – 13:45 «Προς ένα νέο υπόδειγμα για την νέα κτηνοτροφία και διατροφή»
Κωνσταντίνος Καραντινινής (Καθηγητής, Σουηδικό Πανεπιστήμιο Γεωπονικών
Επιστημών, Σουηδία)
13:45 – 14:30 Συζήτηση συμπεράσματα – διατύπωση δράσεων πολιτικής.

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ