Ηνωμένο Βασίλειο: Μείωση περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις  για την περίοδο των Χριστουγέννων

Ηνωμένο Βασίλειο: Μείωση περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων

Πόσες μέρες θα μένουν σε καραντίνα οι πολίτες, επιστρέφοντας από το ταξίδι τους

Όπως ανακοίνωσε o Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών της Αγγλίας, Γκραντ Σαπς, κάποιες από τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τις αεροπορικές πτήσεις και τα ταξίδια των πολιτών της χώρας θα για την περίοδο των Χριστουγέννων.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, οι Βρετανοί πολίτες που θα ταξιδέψουν σε χώρες με υψηλό δείκτη κορωνοϊού, για να επισκεφθούν συγγενείς, κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία θα παραμείνουν σε 5ημερη καραντίνα αντί για 14ημερη, υπό την προϋπόθεση ότι το τεστ ανίχνευσης Covid-19 που θα κάνουν θα είναι αρνητικό.
 
Το μέτρο της 5ημερης καραντίνας θα εφαρμοστεί από τις 15 με 16 Δεκεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει μία ανάσα ανακούφισης για τις αεροπορικές εταιρείες που δέχθηκαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Στο νέο μέτρο συμφώνησαν και άλλοι Υπουργοί του Βρετανικού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και Υπουργοί της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
 
Παράλληλα υπογραμμίστηκε πως αυτή η μείωση των ημερών της καραντίνας θα δώσει την ευκαιρία στις οικογένειες να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ωστόσο θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η φετινή εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων δεν μπορεί να είναι όπως αυτές προηγούμενων ετών και πως ο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού παραμένει πολύ ενεργός.
 
Να σημειωθεί ότι το εθνικό lockdown στην Βρετανία λήγει στις 2 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως