{ Τελευταία νέα }

ΗΠΑ: Βρήκαν πάνω από 2.000 χιλιάδες έμβρυα στο σπίτι γιατρού που έκανε αμβλώσεις


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Βρήκαν πάνω από 2.000 χιλιάδες έμβρυα στο σπίτι γιατρού που έκανε αμβλώσειςΠάνω από 2.000 διατηρημένων νεκρών… εμβρύων βρέθηκαν στο σπίτι γιατρού που πραγματοποιούσε αμβλώσεις, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Πάνω από 2.000 διατηρημένων νεκρών… εμβρύων βρέθηκαν στο σπίτι γιατρού που πραγματοποιούσε αμβλώσεις, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.
Η ανατριχιαστική ανακάλυψη  ήρθε στο φως από μέλη της οικογένειάς του, τα οποία μετέβησαν στην κατοικία του δρ. Ulrich Klopfer για να πάρουν μερικά προσωπικά του αντικείμενα, μετά τον θάνατό του στις 3 Σεπτεμβρίου.
Ο Mike Fichter, πρόεδρος της Ινδιάνας Δικαίωμα στη Ζωή, δήλωσε «είμαστε τρομοκρατημένοι» από την ανακάλυψη. Κάλεσε τις αρχές της Ιντιάνα να βοηθήσουν να καθοριστεί αν αυτά τα έμβρυα, έχουν οποιαδήποτε σχέση με την κλινική έκτρωσης που διατηρούσε ο γιατρός στην Ιντιάνα.
"Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν γιατί η βιομηχανία των αμβλώσεων πρέπει να διεξάγεται με τον υψηλότερο έλεγχο", δήλωσε ο Fichter.
Η άδεια του Klopfer για την κλινική εκτρώσεων που διατηρούσε, αναβλήθηκε από τον ιατρικό πίνακα χορήγησης αδειών της Indiana τον Νοέμβριο του 2016, αφού η επιτροπή διαπίστωσε ορισμένες παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας να εξασφαλιστεί η ύπαρξη ειδικευμένου προσωπικού όταν οι ασθενείς έλαβαν ή ανακτήθηκαν από φάρμακα που χορηγήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των διαδικασιών αμβλώσεων.
Ο Klopfer ωστόσο,  δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε χάσει ποτέ έναν ασθενή για 43 χρόνια που έκανε εκτρώσεις και ότι ήλπιζε να ανοίξει ξανά τις κλινικές του.
Τον Μάιο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε έναν νόμο της Ινδιάνας που απαιτεί την ταφή ή την αποτέφρωση εμβρυϊκών υπολειμμάτων μετά από αμβλώσεις. Ο νόμος αυτός υπογράφηκε από τον αντιπρόεδρο Mike Pence το 2016 όταν ήταν κυβερνήτης της Ινδιάνας, αλλά ήταν αντικείμενο νομικών προκλήσεων.
Το κρατικό υπουργείο Υγείας της Ινδιάνας, το οποίο εποπτεύει τον κανονισμό περί κλινικών αμβλώσεων, έχει ενσωματώσει τις διατάξεις αυτού του νόμου στην υπάρχουσα διαδικασία χορήγησης αδειών της υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι πριν από την απόφαση αυτήν, οι κλινικές της Indiana θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα έμβρυα στους μεταποιητές που χειρίζονται τη διάθεση ανθρώπινων ιστών ή άλλου ιατρικού υλικού με αποτέφρωση.

 

Με πληροφορίες από τον Guardian

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ