{ Τελευταία νέα }

ΗΠΑ: Ιερέας εκτόξευε με νεροπίστολο αγιασμό στους ενορίτες του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.


Κατηγορίες: Διεθνή

ΗΠΑ: Ιερέας εκτόξευε με νεροπίστολο αγιασμό στους ενορίτες του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.Πρόθεσή του ήταν να βρει τρόπο να συνεχίσει να ευλογεί τους ενορίτες του, παρά τα μέτρα κατά της πανδημίας κορωνοϊού.

Ένας Ρωμαιοκαθολικός ιερέας στην περιοχή του Ντιτρόιτ χρησιμοποίησε νεροπίστολο για τον αγιασμό στους ενορίτες του, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την κοινωνική αποστασιοποίηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ, φορώντας μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια ως επιπλέον μέτρα αυτοπροστασίας, εκτόξευε με νεροπίστολο αγιασμό σε κάθε αυτοκίνητο που σταματούσε μπροστά στα σκαλοπάτια του Αγίου Αμβροσίου στο Ντιτρόιτ.
 
O ιερέας παραδέχτηκε στο BuzzFeed ότι ελάχιστα τον απασχολούσε το πώς θα αντιδρούσε το Βατικανό στις εικόνες αυτές που τον παρουσιάζουν να εκτοξεύει αγιασμό στα αυτοκίνητα. Όπως είπε, όμως, «ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι…».
Πρόθεσή του ήταν να βρει έναν τρόπο για να συνεχίσει την παράδοση ευλογίας των ενοριτών του, παρά τα μέτρα κατά της πανδημίας κορωνοϊού.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εκκλησία St Ambrose δείχνουν τον Αιδεσιμότατο Timothy Pelc να ρίχνει αγιασμό στο παράθυρο του αυτοκινήτου που σταμάτησε κοντά στην εκκλησία.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το Πάσχα αλλά πρόσφατα έγιναν viral. 
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ενορίτες παρέμειναν στα αυτοκίνητά τους για την ευλογία. 
Η ιδέα ήταν να βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε μια παράδοση ευλογίας των καλαθιών του Πάσχα παρά την πανδημία. 
Η εκκλησία και οι γύρω κοινότητες έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την πανδημία, είπε ο Pelc.
Οι ενορίτες δένουν μπλε κορδέλες στα δέντρα στην εκκλησία για κάθε άτομο που πέθανε από το Covid-19 στο Μίσιγκαν. Αυτός ο αριθμός πλησιάζει τώρα 5.000.
 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ