Η 13χρονη – ήρωας που φρόντιζε τα αδέρφια της στη ζούγκλα

Η Lesly Jacobo Bonbaire έχει γίνει ηρωίδα στην Κολομβία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα 13 της χρόνια ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα των τριών αδερφών της  40 μέρες που έμειναν αγνοούμενοι στη ζούγκλα της Κολομβίας.

Τα τέσσερα αδέρφια βρίσκονται στην Μπογκοτά και λαμβάνουν θεραπεία. Μεταφέρθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, «όπου νοσηλεύονται για τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα», σύμφωνα με την εφημερίδα «El Tiempo».

Η θεία των παιδιών,  είχε εξ αρχής εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ανιψιάς της για να βοηθήσει τα αδέρφια της να επιβιώσουν. Η μητέρα τους, όπως εξήγησε στο «Noticias Caracol», της έμαθε τα πάντα στο χωράφι, της είχε πει να εκμεταλλεύεται τα πάντα.

“Ξέρει τι μπορεί να φάει και τι όχι και πώς να φροντίσει ένα μωρό. Το έχει συνηθίσει“, εξήγησε. Επιπλέον, δήλωσε ότι στους δύο μεγαλύτερους άρεσε ένα παιχνίδι επιβίωσης που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να σώσουν τη ζωή τους.

Οι ανήλικοι αγνοούνταν από την 1η Μαΐου αφού το αεροπλάνο στο οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο και έναν τρίτο ενήλικα κατέπεσε. Οι αρχές βρήκαν λίγες εβδομάδες αργότερα τα πτώματα των νεκρών ενηλίκων και διάφορες ενδείξεις ότι τα μικρά ήταν ακόμα ζωντανά.

 

Η Lesly Mukutuy 13 ετών, ο Soleiny Mukutuy 9 ετών, ο Tien Noriel Ronoque Mukutuy 4 ετών και η ενός έτους Cristin Neruman Ranoque παρέμειναν στη ζούγκλα για 40 ημέρες.

Η αναζήτηση ήταν δύσκολη λόγω της πυκνής βλάστησης ή της παρουσίας τζάγκουαρ ή φιδιών. Σύμφωνα με τον Στρατό, τα στρατεύματα διένυσαν 2.656 χιλιόμετρα προσπαθώντας να εντοπίσουν τα παιδιά. Οι τέσσερις ανήλικοι βρέθηκαν μετά τις 17:00, τοπική ώρα, σε ένα απομακρυσμένο σημείο μεταξύ των τμημάτων Caquetá και Guaviare, όπου περίπου 200 στρατιώτες έψαχναν για εβδομάδες.

Ο στρατός εξακολουθεί να αναζητά τον Wilson, τον σκύλο αναζήτησης που χάθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας των παιδιών μέσα στη ζούγκλα.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως