Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Η απάντηση της ΕΡΤ στις κατηγορίες της ΕΣΗΕΑ περί απεργοσπασίας

Όχι μόνον παράνομη αλλά και καταχρηστική έκρινε το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 12.00 το μεσημέρι και να καθυστερήσει η έναρξη του δελτίου στις 15.00.

Η ΕΣΗΕΑ ανήγγειλε αιφνιδιαστικά τη στάση εργασίας χθες το απόγευμα παραβλέποντας το γεγονός ότι ο νόμος ορίζει ρητά ότι για να είναι νόμιμη κάθε απεργία θα πρέπει να έχει προαναγγελθεί τουλάχιστον ένα 24ωρο νωρίτερα. Έωλη όμως κρίθηκε από το δικαστήριο και η αιτιολόγηση της στάσης, καθώς δεν αναφέρθηκαν οι συγκεκριμένοι λόγοι που θεμελιώνουν τα απεργιακά αιτήματα, ούτε διατέθηκε το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Τόσο τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ όσο και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό, καθώς το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 -στην οποία δεν είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας- μεταδόθηκε και και από άλλα κανάλια της ΕΡΤ.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης οφείλει πρωτίστως να διευκρινίσει ότι στηρίζει τις θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων. Ωστόσο η Διοίκηση τονίζει ότι δεν προτίθεται στο εξής να ανεχθεί καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος, εξού και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία την δικαίωσε πλήρως κρίνοντας παράνομη και καταχρηστική της στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ τονίζει επίσης ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΕΡΤ για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης που θα προασπίζει τα συμφέροντά τους.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε σχετικά:

ΕΣΗΕΑ: «Η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως