Η Apple βάζει τέλος στο «δεν είμαι ρομπότ»

Τέλος εποχής για το «δεν είμαι ρομπότ» από την Apple στις νέες εκδόσεις iOS και macOS.

Στα iPhones και τους υπολογιστές της εταιρείας, δεν θα τίθεται πλέον το ερώτημα αυτό, καθώς πλέον έχει βρεθεί ένας αυτοματοποιημένος τρόπος για να ταυτοποιείται ότι ένας άνθρωπος είναι άνθρωπος, σύμφωνα με τον Guardian.

Μια νέα δυνατότητα στις επερχόμενες εκδόσεις iOS και macOS, των λειτουργικών συστημάτων της Apple για iPhone και υπολογιστές, υπόσχεται να κάνει παρελθόν τα «captchas» μια για πάντα.

Τα Captchas – τα εντελώς αυτοματοποιημένα δημόσια τεστ Turing για να ξεχωρίζουν οι μηχανές από τους ανθρώπους – είναι τα μικρά τεστ που βλέπετε μερικές φορές όταν εγγράφεστε σε έναν ιστότοπο με σκοπό να προστατευθείτε από το ενδεχόμενο απάτης.

Η νέα διαδικασία ονομάζεται «αυτόματη επαλήθευση», και η τεχνολογία αυτή πρόκειται να επιτρέψει στους ιστότοπους να επαληθεύουν ότι δεν είστε ρομπότ χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα απολύτως.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με τις Fastly και Cloudflare, δύο εταιρείες που διαχειρίζονται το επίπεδο υποδομής μεγάλου μέρους του δημόσιου διαδικτύου, για τη δημιουργία της νέας δυνατότητας που εισάγει. Βασίζεται στο ίδιο είδος τεχνολογίας που στηρίζει τις προσπάθειες της Apple να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο και λειτουργεί επιτρέποντας στη συσκευή σας να στείλει μια κρυπτογραφημένη δήλωση που επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιείται από άνθρωπο στον ιστότοπο που το ζητά.

Παρόλο που η υπηρεσία είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο iCloud της Apple, η αιτούσα τοποθεσία δεν θα λάβει προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τον χρήστη ή τη συσκευή του.

Διαβάστε επίσης:

Η Γερμανία αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΕ για απαγόρευση των συμβατικών οχημάτων το 2035

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως