Η Τηλεϊατρική σώζει ζωές. Η Θεσσαλονίκη καινοτομεί

Η Ελληνική Τηλεϊατρική στην Αφρική

Η εταιρία τηλεϊατρικής VIDAVO υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Ιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης της Δημοκρατίας της Ουγκάντα στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις δυνατότητες της πολυβραβευμένης πλατφόρμας τηλεϊατρικής Vida24, την οποία η VIDAVO μετά την Ευρώπη και την Ασία, σχεδιάζει να επεκτείνει και στην Αφρική.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Υποστράτηγος Δρ. Ambrose Musinguzi, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών, ο Υπολοχαγός Kakungulu Ivan επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφορικής και ο Δρ. Kaweesa Joseph, πρόεδρος του Ιδρύματος iLERA INITITIATIVE.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου ξεναγήθηκε στη Νεφρολογική Κλινική και ενημερώθηκε για την Υποστήριξη Αιμοκαθαρόμενων Ασθενών εκτός Νοσοκομείου μέσω Απομακρυσμένων Υπηρεσιών Ψηφιακής Υγείας για τη διασύνδεση ασθενών με Επαγγελματίες Υγείας από τον επικεφαλής των υπηρεσιών, Νεφρολόγο Γεράσιμο Ι. Μπαμίχα MD, PhD.

Στη συνέχεια ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων της Τηλεϊατρικής με παραδείγματα πρότυπων ερευνητικών υπηρεσιών για τη διαχείριση ογκολογικών περιστατικών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο εφαρμογής στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ακολούθησε συμμετοχή σε άσκηση ετοιμότητας του Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και ενημέρωση για την καινοτόμο εφαρμογή «EMMΑ» την οποία έχει παραχωρήσει η VIDAVO και χρησιμοποιείται πιλοτικά στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου. Τέλος, η αντιπροσωπεία παρακολούθησε παρουσίαση του Πληροφορικού Συστήματος Νοσοκομείου της Computer Team, ηγέτιδας εταιρείας στο χώρο των Συστημάτων Πληροφορικής στα Νοσοκομεία.

Τη συνεργασία και την επίσκεψη αυτή, στήριξε και χαιρέτησε διαδικτυακά από την Αθήνα ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου, κος Μουσούρης Σωτήριος.


Θεσσαλονίκη 6 Δεκεμβρίου 2022