Έκθεση Βιβλίου στην Αίγυπτο

«Η επιλογή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Έκθεση Βιβλίου Καΐρου σηματοδοτεί την ενίσχυση των σχέσεων»

«Η επιλογή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου σηματοδοτεί την ενίσχυση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα, καθώς επίσης και την προσπάθεια της χώρας μας να επεκτείνει την πνευματική βιβλιοπαραγωγή της στον αραβικό κόσμο».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Κούκης, εκφράζοντας την πολιτική που επιχειρεί η Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής στον αραβικό κόσμο, μέσα από την 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό βήμα και νομίζουμε ότι οι σχέσεις αυτές εμπεδώνουν ένα εύφορο κλίμα συνεργασίας, έτσι ώστε στα επόμενα χρόνια η ελληνική βιβλιοπαραγωγή να ταξιδέψει με δυναμικό τρόπο στον αραβικό κόσμο, γιατί αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, και πνευματική και πολιτιστική και εμπορική», τονίζει ο κ. Κούκης.

Και ο πρόεδρος του ΕΙΠ καταλήγει στη δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε σύμμαχο τον εκδοτικό κόσμο και τους σπουδαίους συγγραφείς μας, οι οποίοι ήδη μεταφράζονται στα αραβικά, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ευελπιστούμε ότι σήμερα θέτουμε τις βάσεις για ένα δυναμικό ξεκίνημα αυτής της δημιουργικής πορείας».

Διαβάστε επίσης:

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Κάιρο

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως