Η εταιρεία παραγωγής του Σπίλμπεργκ υπέγραψε συμφωνία με το Netflix

Η εταιρεία παραγωγής του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Amblin, υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή ταινιών για την ψηφιακή πλατφόρμα του Netflix, (αν και ο Σπίλμπεργκ φάνηκε να επιπλήττει αυτό τον τρόπο προβολής ταινιών πριν από δύο χρόνια, όταν διακήρυξε τη σημασία της θεατρικής εμπειρίας σε αντίθεση με τη σιωπηρή ψηφιακή ροή).

Φυσικά, δεν πρόκειται για αποκλειστική συμφωνία: η Amblin εξακολουθεί να έχει σχέσεις με άλλα στούντιο, συμπεριλαμβανομένης και της Universal, και συνεχίζει τις δικές της κινηματογραφικές όσο τηλεοπτικές της παραγωγές.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Guardian, ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ, αν και πιστώθηκε ως παραγωγός στις μελλοντικές παραγωγές για το Netflix, μπορεί να σκηνοθετήσει κάποιες ή και καμιά από τις ταινίες που θα προορίζονται για την πλατφόρμα, ωστόσο το άκουσμα και μόνο ενός τέτοιο ισχυρού ονόματος στο πορτφόλιο του Netflix είναι αρκετό για να εξασφαλίσει μία άνοδο στον αριθμό των συνδρομητών.

Ταινίες στο σινεμά, στην τηλεόραση ή στο λάπτοπ και στο κινητό;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γίγαντες της συνδρομητικής τηλεόρασης επενδύουν σε κύρος και ποιότητα. Πριν από είκοσι χρόνια, υπήρχε μια ισχυρή αίσθηση ότι οι τηλεοπτικές εταιρείες  δεν ήθελαν να ξοδέψουν χρήματα για κοστούμια ή σχεδιασμό παραγωγής ή για σεναριογράφους, όταν θα μπορούσαν να πάρουν τις ίδιες βαθμολογίες πηγαίνοντας στο Magaluf και κάνοντας τηλεοπτικές σειρές ριάλιτι με μεθυσμένους νέους με μαγιό.

Αλλά τώρα οι τηλεοπτικές εταιρείες είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από μεγάλους προϋπολογισμούς για ταινίες μεγάλου μήκους (παράδειγμα ο “Irishman” του Σκορτσέζε, παρά τις όποιες αστοχίες του) στο οποίο υπάρχει πραγματική δημιουργικότητα και καλλιτεχνία. Δεδομένου και της οικονομικής κρίσης στην βιομηχανία του θεάματος λόγω της πανδημίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Σπίλμπεργκ (που άρχισε να χτίζει το όνομά του με την τηλεοπτική ταινία “Duel”) θα ήθελε να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Μάλιστα αποτελεί έκπληξη πως  του πήρε τόσο πολύ καιρό για να το αποφασίσει.

Πηγή:theguardian.com, THR

►►►►►► Διαβάστε: Ποιες ταινίες θα δούμε σήμερα στην τηλεόραση -οι ταινίες δημοσιεύονται καθημερινά από το πρωί το αργότερο μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως