Η φωνή του Μητροπάνου «ζωντάνεψε» με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η λατρεμένη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου «ζωντάνεψε» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και ακούστηκε στο νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού.

Η θρυλική φωνή του Μητροπάνου, ζωντάνεψε λοιπόν για χάρη του νέου τραγουδιού του Κωνσταντίνου Αργυρού με τίτλο «Μια Θεσσαλονίκη», το οποίο ακούσατε ζωντανά για πρώτη φορά μέσα από το MEGA και στο «Σπίτι με το MEGA» on tour.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει… τα πάντα πιθανά. Ακόμα και να «ζωντανέψει» νεκρούς. Τουλάχιστον, όσον αφορά τους θρυλικούς τραγουδιστές που έχουν φύγει από τη ζωή.

Έτσι έγινε και με του Beatles, οι οποίοι 43 χρόνια μετά τον θάνατο του Τζον Λένον, κυκλοφόρησαν φέτος ένα νέο τραγούδι, καθώς και με την Εντίθ Πιάφ, η οποία 60 χρόνια μετά τον θάνατό της θα ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνη.

Έτσι και στην Ελλάδα, η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντάνεψε» τη θρυλική φωνή του Δημήτρη Μητροπανου, για χάρη του νέου τραγουδιού του Κωνσταντίνου Άργυρού με τίτλο «Μια Θεσσαλονίκη».

«Μια Θεσσαλονίκη»

Το «Μια Θεσσαλονίκη», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Panik, είναι ένα δυνατό ζεϊμπέκικο με την εξαιρετική ερμηνεία του Κωνσταντίνου Αργυρού.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός με λόγια καρδιάς, μας ταξιδεύει στην αυθεντική κι αξεπέραστη γοητεία της «νύμφης του Θερμαϊκού», που με τα ιδιαίτερα τοπόσημα, τα χαρακτηριστικά και τους ανθρώπους της «μαγεύει» αμέσως τον καθένα.

Το «Μια Θεσσαλονίκη» αποκαλύφθηκε πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Αργυρό live, σε μια μεγάλη συναυλία της ΤΕΧΑΝ στη Θεσσαλονίκη για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Στο άκουσμα αυτού του τραγουδιού πολλοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν ότι αυτό το τραγούδι «πήγαινε» τρελά στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Πολλοί ήταν και εκείνοι που φαντάστηκαν τον θρυλικό καλλιτέχνη να το τραγουδάει. Έτσι ένας Έλληνας TikToker χρησιμοποίησε την τεχνολογία και συγκεκριμένα την τεχνητή νοημοσύνη για να «ζωντάνεψε» τη φωνή του Μητροπάνου. Το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό.

Το συγκεκριμένο κλιπ συγκέντρωσε πολύ γρήγορα χιλιάδες προβολές στο TikTok και στα σχόλια έγινε χαμός. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν ότι το συγκεκριμένο τραγούδι ταιριάζει απόλυτα στον Δημήτρη Μητροπάνο.

@ellinikaaitragoudia Δημήτρης Μητροπάνος – Μια Θεσσαλονίκη (AI Cover) #dimitrismitropanos #aimitropanos #miathesaloniki #aidimitrismitropanos ♬ πρωτότυπος ήχος – ♫Ελληνικά AI Τραγούδια♫


Life | Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως