Η γερμανόφωνη λογοτεχνία στη 18η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στη γερμανόφωνη λογοτεχνία εστιάζει φέτος η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους εκπροσώπους του κλάδου του βιβλίου και τους λάτρεις της λογοτεχνίας, από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου.

Πριν την επίσημη έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 18 Νοεμβρίου 2021 ένα ψηφιακό πρόγραμμα με ειδικούς που θα μιλήσουν για τα θέματα «New Business Models» και «Best Book Design». Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, ειδικοί από την Ελλάδα και τη Γερμανία θα μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές απευθυνόμενοι σε εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς και σχεδιαστές βιβλίων από όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα:

1. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 13:00 θα διεξαχθεί online συζήτηση με τίτλο «New Business Models for the Post-Pandemic Publishing Industry / Nέα επιχειρηματικά μοντέλα για τον εκδοτικό κλάδο στη μεταπανδημική εποχή», για θέματα που αφορούν επαγγελματίες του χώρου των εκδόσεων και της λογοτεχνίας. Στο πάνελ αυτό, ειδικοί επί των ψηφιακών εκδόσεων από τη Γερμανία και την Ελλάδα, εξετάζουν νέους δρόμους για τους εκδότες και τους συγγραφείς, ώστε να αφηγηθούν τις ιστορίες τους αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Στόχος; Να οδηγηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σε σημαντικές τακτικές για το πως θα εμπλουτίσουν το περιεχόμενό τους, πως θα προσφέρουν πρωτοποριακές αναγνωστικές εμπειρίες, πως θα διευρύνουν το κοινό τους και πως θα επινοήσουν εκ νέου τη λογοτεχνία!
Καλεσμένοι:
Julia Meier, Tapster Media GmbH, Γερμανία
Γιώργος Παπαναγιώτου, thinking, Ελλάδα

• Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
• Πληροφορίες και συμμετοχή: https://bit.ly/3GII6eV
• Fb event: https://bit.ly/3EROte3

2. Tην Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 13:00, η Lisa Neuhalfen, γραφίστρια με έδρα το Βερολίνο και ο Γιάννης Καρλόπουλος, γραφίστας με έδρα την Αθήνα, θα είναι κοντά μας μέσα από μια online συζήτηση αφιερωμένη στον σχεδιασμό βιβλίου ως μορφή τέχνης! Υπό τον τίτλο «Best Book Design & Visual Storytelling» θα αναρωτηθεί κανείς σε αυτή τη διαδικτυακή συζήτηση… ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός “Designer Book” και ενός “Book Designer Book”. Οι ειδικοί που θα συμμετάσχουν στην κουβέντα αυτή θα εξερευνήσουν παράλληλα τις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων 20 ετών, τα βραβεία που διατίθενται σήμερα για τους σχεδιαστές βιβλίων και θα μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές απευθυνόμενοι σε εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς και σχεδιαστές βιβλίων από όλο τον κόσμο.

• Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
• Πληροφορίες και συμμετοχή: https://bit.ly/3BL3OuJ
• Fb event: https://bit.ly/3H2WMpi

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Goethe-Institut Thessaloniki: www.goethe.de/thessalonikibookfair21
Frankfurter Buchmesse: www.german-stories.de/thessaloniki2021
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: http://www.thessalonikibookfair.com/

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως