Η ΚΟΘ επέστρεψε στις ζωντανές εμφανίσεις, σε μία πραγματική Γιορτή της Μουσικής!

Επιτέλους μαζί! Οχτώ μήνες πέρασαν από την τελευταία εμφάνιση της Κ.Ο.Θ. μπροστά στο κοινό της και επιτέλους αυτή η περίοδος έφτασε στο τέλος της, έστω και με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, αφού ο καιρός δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της συναυλίας ‘Pastorale’ την περασμένη Δευτέρα  14/6στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έτσι, η χθεσινή (21 Ιουνίου) ήταν μία πραγματική Γιορτή της Μουσικής, αφού συνδυάστηκε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής με την επιστροφή της Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στις ζωντανές εμφανίσεις μπροστά στο κοινό της.

Διαβάστε επίσης: 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αυτή η συναυλία της ΚΟΘ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σηματοδοτεί την έναρξη μίας σειράς συναυλιών της Κ.Ο.Θ. το φετινό καλοκαίρι, κάτι που υπογράμμισε στο χαιρετισμό του και ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. κ. Στάθης Γεωργιάδης.

Την εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού κ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, που καλωσόρισε την ορχήστρα στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου, ενώ τη συναυλία τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το κοινό χάρισε ένα ζεστό χειροκρότημα στο τέλος στην ορχήστρα και στους δύο ιδιαιτέρως ταλαντούχους καλλιτέχνες που συνέπραξαν με την Κ.Ο.Θ., τον αρχιμουσικό Κωνσταντίνο-Ρωμανό Παπάζογλου και την βιολονίστα Αριέτα Λιάτση.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως