Η Κρήτη μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες: Ο χάρτης της από 37 χιλιάδες καλτσούνια!

Και επίσημα στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες η Κρήτη και τα καλιτσούνια της

Τον πιο γλυκό χάρτης της Κρήτης, από 37.531 παραδοσιακά καλιτσούνια -γνωστά και ως «λυχναράκι»- έφτιαξαν το πρωί του Σαββάτου 14/5,  στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cretalive , για την υλοποίηση του μωσαικού που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων προϊόντων, 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού.

kalitsounia

H διάσημη κρητική λιχουδιά θα μοιραστεί σε τοπικά κοινωφελή ιδρύματα, ωστόσο θα γλυκαθούν και οι παρευρισκόμενοι που παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία.

Την κατάρριψη του ρεκόρ παρακολούθησαν από κοντά και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αλλά και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, κ. Μαίρη Παχιαδάκη.

Labrinos

 

Ρεκορ, καλιτσουνια

«Αν κάποιος τολμήσει να κάνει άλλο ρεκόρ θα επιστρατεύσουμε τις γιαγιάδες στα χωριά» είπε  ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου Βασίλης Λουλάκης.

καλιτσούνια, ρεκορ, χαρτης

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με την αρωγή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και τη συμμετοχή-προσφορά αρκετών τοπικών επιχειρήσεων!

 

ρεκορ, καλιτσούνια

ρεκορ, καλιτσουνια

Διαβάστε επίσης:

Αλεπουδάκι «επισκέπτεται» αυλή στην Επανομή Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως