Η νομική αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας | Ρητορικός Όμιλος Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Πρόσοψη κτηρίου ΑΠΘ

Ο Ρητορικός Όμιλος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ διοργανώνει και πάλι εκδήλωση για ένα άκρως επίκαιρο θέμα: Η νομική αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας.

Ο Όμιλος αυτός, δημιούργημα φοιτητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ με κριτικό πνεύμα και έντονο ενδιαφέρον για το δημόσιο διάλογο και την επικαιρότητα, οργανώνει σε εβδομαδιαία βάση αγώνες ρητορικής τέχνης στις αίθουσες της Νομικής Σχολής, ενώ δύο φορές το χρόνο φέρνει κοντά νέους και νέες με την νομική επιστήμη μέσα από τον ουσιαστικό λόγο των καθηγητών της Νομικής στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Αυτό το μήνα λοιπόν, ο Ρητορικός Όμιλος, συνεπής στο στόχο που έχει θέσει για το έτος 2021 – 2022, να γνωρίσει τη Νομική Σχολή και τον επιστημονικό διάλογο στο ευρύ κοινό, προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση του, για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να μάθουμε γύρω από το φλέγον ζήτημα της γυναικοκτονίας μέσα από τα έμπειρα μάτια των καθηγητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Ομιλητές:

Ελισάβετ –Συμεωνίδου – Καστανίδου, Καθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και τέως Κοσμήτορας της Νομικής ΑΠΘ

Κώστας Σταμάτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου Νομικής ΑΠΘ

Λάμπρος Μαργαρίτης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και Πρόεδρος της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Συντονίζει η Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής ΑΠΘ

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνία: 10/12/21 στις 19:00,

Αίθουσα 112 «Κωνσταντόπουλος» Νομική Σχολή ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη

Η αίθουσα επιτρέπεται να καλύψει την μέγιστη πληρότητα καθήμενων. Εφόσον κάποιος/α δεν βρει θέση καθήμενου για να παρακολουθήσει, θα πρέπει να αποχωρήσει από την αίθουσα αλλά δεν χρειάζεται να αποχωρήσει και από τη Σχολή. Μπορεί να μεταβεί στην αίθουσα 108, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο, για να παρακολουθήσει την εκδήλωση συνδεόμενος/η με τον ιδρυτικό λογαριασμό στον παρακάτω σύνδεσμο live streaming στην πλατφόρμα zoom. Στην αίθουσα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε απαραιτήτως ακουστικά.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης live streaming για όσους δεν θα βρουν τυχόν θέση είναι ο εξής:

Join Zoom Meeting

https://authgr.zoom.us/j/98979118507?pwd=VlJPTGcyYTg0VThwMlpJQno5TVhFQT09

Meeting ID: 989 7911 8507

Passcode: 093436

 


Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης (το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και διαρκεί για έξι μήνες από την ημερομηνία διενέργειας αυτού) και αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των πιστοποιητικών.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως