Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Θέμα ημερών, ενδεχομένως και ωρών, θεωρείται η απόφαση του Εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλου για το εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ή όχι.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εδώ και δύο εβδομάδες μελετά και σταθμίζει τόσο τις καταθέσεις που έχει λάβει αναφορικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών ότι δέχθηκαν βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις από τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο ηθοποιός μέσω γραπτού υπομνήματος και σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του πασίγνωστου πρωταγωνιστή.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχει η καταγγελία μίας γυναίκας ότι ο ηθοποιός το 2008 την υποχρέωσε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό μέσα στο θέατρο Ήβη, όπου είχε πάει να αναζητήσει εργασία. Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγελία έχει να κάνει με σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βαίνει προς ολοκλήρωση, ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των κακουργημάτων του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Εφόσον ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη γι’ αυτά τα αδικήματα, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία.

Η πλευρά Φιλιππίδη όλο αυτό το διάστημα τηρεί σιγή ιχθύος και αναμένει το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε μέσω συνηγόρου στον Εισαγγελέα, ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε ή αποπειράθηκε να βιάσει τις καταγγέλλουσες.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως