Νίκος Παπάζογλου

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Νίκο Παπάζογλου

Μια μεγάλη μουσική συνάντηση στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 16 Απριλίου με αφορμή τα 11 χρόνια από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Το Νίκο τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε, μέσα από τα τραγούδια του.. . στην συνέχεια ως παροδίτη κοινών διαδρομών μας στην πόλη, τον λατρέψαμε για τη δοτικότητα, τις Αρχές του και το Γούστο του.

Άνθρωπος πρόσχαρος, αξιοπρεπής, σεμνός, καλότροπος, γενναιόδωρος με όλες και με όλ@ς. Ο Νίκος ήταν το αιθέριο έλαιο που προέκυψε από την απόσταξη της σύγχρονης αλλά και της προσφυγικής ιστορίας της γενέτειρας του.

Ξεκίνησε ένα αντάρτικο, κόντρα στο υπάρχον κατεστημένο της μουσικής βιομηχανίας, καταφέρνοντας να θέσει δικούς του όρους στο “παιχνίδι” και μακριά από κάθε διαπλοκή και δηθενιά, να διαπρέψει.

Το αδιαχώρητο των θερινών συναυλιών του, ξανασυμβαίνει πλέον κάθε Απρίλη, μέσα στην στοά, στην επέτειο του θανάτου του.

Έφυγε από κοντά μας, στις 17 Απριλίου του 2011 και με αφορμή λοιπόν την επέτειο θανάτου, ανταμώνουμε για ένα ακόμη απομεσήμερο στην στοά…

Ο Νίκος, όπως και ακόμη μερικοί άνδρες της πόλης, εργάστηκαν κοπιαστικά για τον πολιτισμό και την ενορχήστρωση ηθών, θεσμών και αξιών στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιήθηκαν. Μεγάλη τύχη είχαμε, που διασταυρώθηκε η γενιά μας, με την “ιερή” διέλευση του, απ τον αέρα και τα τσιμέντα της πόλης.

Κάστρα – λιμάνι, θερμαϊκό , Βάρνα-Βαρδάρη, Πύργο Λευκό, Τούμπα , Μοδιάνο, Καραμπουρνάκι, Ντεπώ ….

Συγκεντρωνόμαστε, το Σάββατο στις 16 Απριλίου 2022, στο Μπαζαγιάζι της στοάς Μοδιάνο, στις 2 το μεσημέρι για να ξαναδιηγηθούμε γεγονότα από το παρελθόν και να τραγουδήσουμε εκείνα με τα οποία αγαπήσαμε τη φωνή και την συναισθηματική υπόσταση του Νίκου Παπάζογλου.

Φίλες και φίλοι μουσικοί, αν αισθάνεστε την ανάγκη να βρεθείτε μαζί μας στην ετήσια μάζωξη/αφιέρωμα στον αξέχαστο καλλιτέχνη της Θεσσαλονίκης Νίκο Παπάζογλου, πάρτε το όργανο ή τη φωνή σας, και ελάτε να τιμήσουμε παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας ακόμη, γιατί όχι, τη μνήμη του μεγάλου και αγαπημένου Νικόλα !

Όλ@ μαζί, μια αγκαλιά !

nikos-pap-10syn1agiazi.jpg

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο