Πρόεδρος περιπτερούχων: «Τα παιδιά έρχονται φτιαγμένα.Τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ»

Ιαπωνία: Υπάλληλος μέθυσε και έχασε τα δεδομένα μισού εκατ. πολιτών

Μια πόλη στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού ένας εργολάβος παραδέχτηκε ότι έχασε ένα USB memory stick που περιείχε τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν μισού εκατομμυρίου κατοίκων μετά από μια βραδινή έξοδο με αλκοόλ.

Αξιωματούχοι στο Amagasaki, στη δυτική Ιαπωνία, είπαν ότι ο άνδρας – ένας ανώνυμος υπάλληλος ενός ιδιωτικού εργολάβου που προσλήφθηκε για να επιβλέπει τις πληρωμές βοήθειας Covid-19 στα τοπικά νοικοκυριά – είχε πάρει το φλασάκι από τα γραφεία της πόλης για να μεταφέρει τα δεδομένα σε ένα τηλεφωνικό κέντρο στην κοντινή Οσάκα .

Αφού πέρασε το βράδυ της Τρίτης πίνοντας σε ένα εστιατόριο, κατάλαβε καθώς επέστρεφε στο σπίτι του ότι έλειπε η τσάντα που περιείχε το αυτοκίνητο, μαζί με τα προσωπικά στοιχεία και των 460.000 κατοίκων του Amagasaki. Ανέφερε την απώλεια στην αστυνομία το επόμενο πρωί.

Οι πληροφορίες περιελάμβαναν τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις ημερομηνίες γέννησης των κατοίκων, καθώς και λεπτομέρειες για τις πληρωμές φόρου διαμονής τους και τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών όσων λαμβάνουν επιδόματα τέκνων και άλλες πληρωμές πρόνοιας, σύμφωνα με την Asahi Shimbun.

Όλες οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες και προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και δεν έχουν υπάρξει αναφορές για διαρροές δεδομένων.

«Λυπούμαστε βαθιά που βλάψαμε βαθιά την εμπιστοσύνη του κοινού στη διοίκηση της πόλης», δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του Amagasaki.

Η πόλη ανέφερε σε δήλωση ότι «θα διασφαλίσει τη διαχείριση της ασφάλειας κατά το χειρισμό ηλεκτρονικών δεδομένων. Θα εργαστούμε για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των κατοίκων μας αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τοπική αυτοδιοίκηση «τα κάνει θάλασσα» σε σχέση με τη βοήθεια για τον Covid-19.

Τον περασμένο μήνα, στην πόλη του Άμπου στάλθηκαν σε έναν κάτοικο κατά λάθος 46,3 εκατομμύρια ¥ (279.000 £/343.000 $) σε κεφάλαια αρωγής για τον Covid-19 που προορίζονταν για 463 νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι είχαν ανακτήσει όλα τα χρήματα από διαδικτυακές εταιρείες πληρωμών, αφού ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι είχε στοιχηματίσει ολόκληρο το ποσό.

Το περιστατικό στο Amagasaki εγείρει ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη χρήση ξεπερασμένης τεχνολογίας από ορισμένες ιαπωνικές οντότητες.

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεκάδες εταιρείες και δημόσιοι φορείς αγωνίζονταν να αλλάξουν τον Internet Explorer προτού η Microsoft αποσύρει το πρόγραμμα περιήγησης τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης.

Με πληροφορίες από Guardian

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση που νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως