18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας απέναντι στις οπαδικές διαφορές.

18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού έγιναν «Όλοι μαζί μια ομάδα» και μέσα από τραγούδια και παιχνίδια γιόρτασαν την ενότητα και την ουσία του αθλητισμού, ο οποίος είναι ανεξάρτητος από χρώματα και ομάδες. Τα παιδιά φορούσαν τις φανέλες των ομάδων τους και κρατήθηκαν χέρι-χέρι απέναντι στο διχασμό.

18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία του σχολείου ενώ συμμετείχε και στη δράση λαμβάνοντας μέρος στα παιχνίδια μαζί με τους μαθητές.

«Μια πολύ ωραία προσπάθεια των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών για να δείξουν στην κοινωνίας μας, για να κάνουμε πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως ομάδας και φανέλας μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί. Νομίζω τέτοιες δράσεις βοηθούν να εξαλειφθούν περιστατικά σαν τα τελευταία που έχουν αμαυρώσει το όνομα της πόλης μας, και να δείξουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι μια καθημερινότητα στην οποία πρέπει να ξανακαταφέρουμε να πάμε όλοι μαζί στο γήπεδο να δούμε τις ομάδες μας, όλοι μαζί ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουμε.» δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Την εκδήλωση οργάνωσε η δασκάλα θεατρολογίας Μαριάννα Ρούκαλη. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές από των τάξεων  Γ’, Δ’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Το ίδιο πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα μικρότερα παιδιά του σχολείου, της Α’ και Β’ δημοτικού, με διαφορετική μορφή, το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Είναι μια πρόσκληση που έλαβα από τη διευθύντριά μας μετά τα τραγικά γεγονότα στην πόλη μας. Έγιναν συζητήσεις μέσα στην τάξη στο μάθημα θεατρικής αγωγής και αποφασίστηκε αυτή η δράση έτσι ώστε το παιχνίδι και το βίωμα των αξιών του αθλητισμού μας βοηθήσει να σκεφτούμε λίγο παραπέρα. Ο αθλητισμός μας ενώνει ό,τι ομάδα και να είμαστε. Χαιρόμαστε τη νίκη, αναγνωρίζουμε την ήττα και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είμαστε όλοι μια ομάδα, είμαστε εδώ, στο δημοτικό, εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο αυτό. Θα συνεχίσουν οι συζητήσεις μέσα στη τάξη για να εμπεδωθούν όλα αυτά που βίωσαν σήμερα»

Σε ό,τι αφορά την άποψη των παιδιών «Το πρόγραμμα ονομάστηκε «Τί ομάδα είσαι;» για να αλλάξουμε το νόημα της ερώτησης μαθαίνοντας τι σημαίνει «παίζω» και τι σημαίνει «ανήκω σε μια ομάδα» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο cityportal.gr

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο σχολείο μας τη δράση την οποία σχεδίασε η εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής και η οποία έχει σαν θέμα την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και συγκεκριμένα της οπαδικής βίας στο σχολείο. Πολύ προβληματισμένοι από τα τελευταία οπαδικά γεγονότα στην πόλη μας, θεωρούμε ότι το σχολείο δεν μπορεί να είναι αμέτοχο στις κοινωνικές εξελίξεις, δεν μπορεί να χωρίζεται με στεγανά από το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα και αισθανόμαστε βαθιά την ευθύνη των παιδιών των οποίων οι γονείς εμπιστεύτηκαν στα χέρια μας. Στο πλαίσιο αυτό εκπονούμε το σημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ελπίζοντας ότι θα προβληματίσουμε τα παιδιά και θα μπορέσουμε να τους εμπνεύσουμε θετικότερες στάσεις απέναντι στον αθλητισμό» δήλωσε στο cityportal.gr η διευθύντρια του 18ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς Παναγιώτα Ησαϊάδου και τόνισε ότι τα παιδιά εξέλαβαν την πρωτοβουλία θετικά και ως παιχνίδι.

18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως