Ψηφιακό δίπλωμα pixabay

ΙΕΚ: Ψηφιακά θα παραλαμβάνουν τα διπλώματά τους οι απόφοιτοι

Ψηφιακά θα μπορούν να παραλαμβάνουν πλέον τα διπλώματα τους οι απόφοιτοι των ΙΕΚ μέσω του TAXISNET. Η εκτύπωση των διπλωμάτων θα έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου και θα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι επιτυχόντες των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2021 λαμβάνουν ψηφιακά τα διπλώματά τους από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ, στην ενότητα «e-Προσόντα- Διπλώματα -Βεβαιώσεις Πιστοποίησης». Οι επιτυχόντες των εξετάσεων Ι.Ε.Κ. – Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2021 με τη χρήση των ατομικών κωδικών ΤΑΧΙSΝΕΤ μπορούν να λάβουν το ψηφιακό τους δίπλωμα μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων eoppep.gr.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού κ. Ιωάννα Λυτρίβη, κατά την παρουσίαση της εφαρμογής δήλωσε ότι «έγινε άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα μας και συνεχίζουμε! Σύντομα οι επιτυχόντες και άλλων εξεταστικών διαδικασιών πιστοποίησης θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν χωρίς ταλαιπωρία και μακροχρόνιες αναμονές, ψηφιακά, τους τίτλους που χορηγούμε. Ταυτόχρονα εμείς, απλοποιώντας τις διαδικασίες μας, εξοικονομούμε δυνάμεις για περισσότερες δράσεις και συχνότερες εξετάσεις».

Η νέα πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Φρειδερίκη Βλαχαντώνη, σημείωσε ότι «χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας χρονικά κατά τη μετάβαση του Οργανισμού στον ψηφιακό μετασχηματισμό του με στόχο την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Να διευκρινίσω ότι τα ψηφιακά διπλώματα έχουν κατά την ηλεκτρονική διακίνησή τους, την ίδια νομική και αποδεικτική ισχύ με τα δημόσια έγγραφα που φέρουν ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα. Η εκτύπωση των διπλωμάτων αυτών έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου, καθότι φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και παρέχεται η δυνατότητα επαλήθευσης τους μέσω πληροφοριακού συστήματος από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Τέλος, θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ όλους τους εργαζομένους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και την Διευθύνουσα Σύμβουλο, Ιωάννα Λυτρίβη, για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους να εξυπηρετήσουν τεράστιο αριθμό πολιτών, αποφοίτων, σπουδαστών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, εκπαιδευτών, υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα».