απορος σε συσσίτιο παίρνει τη μερίδα του

Ιερέας έδιωξε τρανς γυναίκα από το συσσίτιο των απόρων

Μια τρανς γυναίκα η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων επισκεπτόταν το συσσίτιο της ενορίας στην Καλλιθέα Αττικής, εκδιώχθηκε από ιερέα δεχόμενη και χυδαία σχόλια

Η τρανς γυναίκα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, πήγαινε στο συσσίτιο της ενορίας της Καλλιθέας, τις τελευταίες 15 μέρες. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΗ & εκκαθαριστικό) προκειμένου να αποδείξει την ευαλωτότητά της. Στα χαρτιά υπήρχε ανδρικό όνομα και έτσι  διαπιστώθηκε η τρανς ταυτότητά της. Από εκείνη τη στιγμή αρνήθηκαν τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, ενώ σύμφωνα με όσα η ίδια ισχυρίζεται, ο ιερέας την έδιωξε κάνοντάς της χυδαία σχόλια  όπως “άνδρας με βυζιά”, “πλάσμα του διαβόλου” κ.α..

Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με το RED UMBRELLA ATHENS (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος. «Αυτό είναι μόνο η αρχή», σχολίασε με ανακοίνωσή του το RUA. «Θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Τι είναι το RUA (Red Umbrella Athens)

Το RUA υποστηρίζει με πολλές υπηρεσίες εργαζόμενες/ους στο σεξ χωρίς διακρίσεις.
RUA offers a range of services to sex workers & advocates for their rights

Το “Red Umbrella Athens” λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2015. Είναι ένα project ενδυνάμωσης και υποστήριξης ατόμων που εργάζονται στο σεξ, το οποίο έχει σχεδιαστεί και παρέχει υπηρεσίες από και προς την κοινότητα (Community-led Services).

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινότητας για θέματα σεξουαλικής υγείας, η προαγωγή της τακτικής εξέτασης, η μείωση βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, η προώθηση διεκδικήσεων που σχετίζονται με τα δικαιώματά τους και η ενδυνάμωση των εργαζόμενων στο σεξ στη βάση των ομοτίμων.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως