πίσω όψη ιερέα

Ιερέας στα Τρίκαλα έκανε έρανο που κατέληγε στη τσέπη του

«Χρησιμοποίησε τα προβλήματα μου για να βγάλει χρήματα για δικό του όφελος».

«Χρησιμοποίησε τα προβλήματα μου για να βγάλει χρήματα για δικό του όφελος». Με τα λόγια αυτά ο 23χρονος Γιώργος περιγράφει μιλώντας στην ΕΡΤ τη σχέση του με τον ιερέα από τα Τρίκαλα ο οποίος διενεργούσε στα social media έρανο προκειμένου να συγκεντρωθεί (υποτίθεται) χρηματική βοήθεια για τον νεαρό.

Ο ιερέας ήταν όμως ο μόνος που είχε πρόσβαση στους δυο λογαριασμούς που είχε ανοίξει για τον έρανο, γεγονός που έβαλε σε υποψίες κάποιους πολίτες οι οποίοι και απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτανε τα 12.900 ευρω ενώ σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα βρέθηκαν άλλα 20.000 ευρώ και στην κατοχή του 2.000 ευρώ τα οποία και εκτιμάται ότι προέρχονταν από τον έρανο.

«Δε θελω να έχω καμία σχέση μαζί του» λέει ο 23χρονος και τονίζει πως είχε υποστεί ακόμη και βασανιστήρια από τον ιερέα προκειμένου όπως του έλεγε να τον απαλλάξει από τα δαιμόνια που τον είχαν καταλάβει

Ο ιερέας είχε τοποθετηθεί το 2021 ως εφημέριος σε χωριό της Καλαμπάκας όπου έμεινε όμως μόλις δυο μήνες καθώς στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων έφτασαν καταγγελίες για τη συμπεριφορά του.

Ο ιερέας το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στη Μητρόπολη Φθοιώτιδος από όπου και τέθηκε σε αργία, με απόφαση του εκεί Μητροπολίτη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.  Σε βάρος του Έχει σχηματισθεί δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση του νόμου περί εράνων.


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | Ρεπορτάζ ΕΡΤ