Ιερουσαλήμ: Εξώσεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στο Sheikh Jarrah (BINTEO)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, το οποίο αποτυπώνει τον διωγμό Παλαιστινίων κατοίκων από την περιοχή Sheikh Jarrah στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το Al Jazzeera, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επιταχύνει τις εξώσεις των Παλαιστινίων από τη συγκεκριμένη περιοχή, δίνοντας τα σπίτια σε Ισραηλινούς πολίτες. Στο βίντεο φαίνεται μία γυναίκα Παλαιστίνια η οποία φωνάζει σε έναν Ισραηλίτη ότι “μου κλέβεις το σπίτι”, με τον άνδρα να απαντάει πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για αυτή την εξέλιξη και πως “αν δεν είμαι εγώ, θα είναι κάποιος άλλος”.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου, στην περιοχή Sheikh Jarrah διαμένουν 3000 Παλαιστίνιοι. Η κυβέρνηση του Ισραήλ ξεσπιτώνει τώρα τους κατοίκους, ως αποτέλεσμα μία δικαστικής διαμάχης η οποία κρατάει πολλά χρόνια. Το 1972 ισραηλίτικες οργανώσεις  υπέβαλαν μήνυση για την παραχώρηση κατοικιών σε Παλαιστινίους αιτιολογώντας ότι τα εδάφη της περιοχής ανήκουν στο Ισραήλ.

Από την άλλη πλευρά οργανώσεις υπέρ των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων άσκησαν έφεση στο UN Special Procedures, τον περασμένο μήνα, κατά των εξώσεων.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως