Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η σκηνή της Ανάστασης που δε προβλήθηκε ποτέ

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτελεί ίσως την πιο επιτυχημένη μεταφορά του Θείου Δράματος στον κινηματογράφο, μια μίνι σειρά που προβλήθηκε το 1977 και 45 χρόνια μετά, προβάλλεται σχεδόν ευλαβικά κάθε χρόνο στην τηλεόραση, με την ίδια επιτυχία.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ιταλό Φράνκο Τζεφιρέλι ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Πάουελ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Αν Μπάνκροφτ και Ροντ Στάιγκερ.

Κάτι άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι το παρασκήνιο πίσω από τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού, η οποία παρόλο που γυρίστηκε κανονικά, αφαιρέθηκε τελικά από την τελική έκδοση.

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι έχει δηλώσει σχετικά: «Προσπάθησα αρκετές φορές. Γύρισα δύο βερσιόν της σκηνής της Ανάστασης. Αλλά στο τέλος αποφάσισα να το αφήσω στην φαντασία του κοινού, στην πίστη του και στα βαθύτερα συναισθήματά του. Αυτό το συναίσθημα ξέρεις… όταν προσπαθήσεις να το οπτικοποιήσεις ή να το γράψεις σαν να είναι η πραγματικότητα, το μυστήριο καταστρέφεται. Τι ρούχα θα φορούσε ο Ιησούς; (…) Θα έδειχνε νεκρός ή ζωντανός; Δεν ξέρεις πως να ντύσεις έναν άνθρωπο που αναστήθηκε. Στο τέλος σκέφτηκα πως το πιο όμορφο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να δείξω την πίστη. Είναι αυτή που έκανε τον Χριστό να επιστρέψει. Η πίστη των ανθρώπων που πίστευαν σε αυτόν»

Διαβάστε επίσης:

17 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την μυθική σειρά Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως