«Ηλεκτρικά ή μηδενικών ρύπων όλα τα νέα ταξί από το 2025»

Τέσσερις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο περιβάλλον και στον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκονται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κυρ. Μητσοτάκης: Έξαρση κρουσμάτων μεταξύ ανεμβολίαστων – Πίεση στο ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

Με αναφορές στην πανδημία, αλλά και στην πράσινη πολιτική της κυβέρνησης ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος μάλιστα στην πράσινη πολιτική σε όρους καθημερινότητας σημείωσε ότι από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

Παράλληλα, από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης (σ.σ. αυτά που καίνε βενζίνη και diesel. Δεν έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης τα ηλεκτρικά, τα αυτοκίνητα με μπαταρία και τα υδρογονοκίνητα).

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως