Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κυριακή 9 Μαίου 2021 (EUROKINISSI/POOL/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Ημέρα της Ευρώπης: Υψώθηκαν στην Ακρόπολη οι σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ

Γιορτάζεται σήμερα η Ημέρα της Ευρώπης που συμπίπτει με τη λήξη του Β’ παγκόσμιου πολέμου.

Στις 8 Μαΐου η Ευρώπη τιμά την επέτειο της συνθηκολόγησης του Τρίτου Ράιχ και της νίκης των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά την Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη τιμώνται η κοινή θυσία και η γενναιότητα των Συμμαχικών Δυνάμεων και των αντιστασιακών κινημάτων στον αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού στην Ευρώπη.

Η Γερμανία, η μεγάλη ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γιορτάζει κι εκείνη την απελευθέρωσή της από το ναζισμό, ευχαριστώντας τους Δυτικούς Συμμάχους και τον Κόκκινο Στρατό για τον αγώνα τους ενάντια στο χιτλερικό καθεστώς.

Η Ρωσία γιορτάζει τη λήξη του πολέμου μία ημέρα αργότερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή στις 9 και όχι στις 8 Μαΐου, λόγω της διαφοράς ώρας κατά την υπογραφή της ανακωχής.

Στην Ελλάδα έπαρση της ελληνικής σημαίας, μαζί με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με μια λιτή τελετή λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κυριακή 9 Μαίου 2021 (EUROKINISSI/POOL/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

H ημέρα αυτή συμπίπτει με την 40η επέτειο από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το παρών έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως