Μαρία Σπυράκη

Ημερίδα για το νερό με τη συμμετοχή μαθητών και της Μαρίας Σπυράκη

Τις δικές τους προτάσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού έκαναν μαθητές γυμνασίου και λυκείου από σχολεία της Θεσσαλονίκης σε ημερίδα με τίτλο «Το νερό – νεράκι» που διοργανώθηκε από την ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη και το Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας.

«Το νερό είναι το πιο σημαντικό συστατικό για την ζωή μετά το οξυγόνο. Η Ελλάδα κινδυνεύει από 30% ερημοποίηση του εδάφους της το 2050 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Σπυράκη πριν την έναρξη της ημερίδας.

Οι μαθητές πρότειναν λύσεις για τη μείωση κατανάλωσης νερού από τα μην πλένουμε με λάστιχο τα μπαλκόνια μέχρι την αλλαγή νοοτροπίας στην αγορά ρούχων.

«Θα έπρεπε να σταματήσουμε να αγοράζουμε ρούχα από τις εταιρίες με μαζική παραγωγή που μολύνει το περιβάλλον και το νερό και να αγοράζουμε ρούχα ήδη χρησιμοποιημένα για να ελαττωθούν η κατανάλωση και οι άσκοπες αγορές» είπε χαρακτηριστικά η μαθήτρια του 2ου πρότυπου λυκείου «Λευκός Πύργος» Σοφία Γούσση Κούμφερτ.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας Κωνσταντίνος ανέφερε ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη από το 2018 έχει καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν από την κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα στους υδάτινους πόρους.

«Μελέτες δείχνουν μάλιστα», πρόσθεσε, «ότι αν το 2030 έχουμε έστω και μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου, πραγματικά θα προκύψουν ζητήματα λειψυδρίας στην Κεντρική Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση όπου η καλύτερη πρόταση θα βραβεύονταν με φιλοξενία στις Βρυξέλλες και ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ισοψήφησαν στην πρώτη θέση το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας και το 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Παρουσίαση Βιβλίου : “Ιn memoriam – Τα Αρμενοπούλια”

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως