Ημερίδα για το νερό στα Βασιλικά

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα για τους υδατικούς πόρους στην περιοχή των Βασιλικών και της Επανομής με τίτλο «ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ».

”Επειδή ζούμε από πρώτο χέρι την υφαλμύρωση των νερών που τόσο ανάγκη έχουμε για την άρδευση των καλλιεργειών μας. Επειδή κάθε καλοκαίρι υποφέρουμε από την ξηρασία και κάθε φθινόπωρο πνιγόμαστε με μια απλή βροχόπτωση. Επειδή θεωρούμε ότι η ενημέρωση είναι κρίσιμος παράγοντας για την λείψει όποιων αποφάσεων”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν

Καζάκης Νεραντζής

Επίκουρος Καθηγητής Υδρογεωλογίας – Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εκπονήσει περισσότερες από 150 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος σε 5 ερευνητικά έργα, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικά υπεύθυνος και μέλος ερευνητικής ομάδας σε 40 διεθνή και εθνικά ερευνητικά έργα.

Τίτλος παρουσιάσεων:

  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών πόρων στη Λεκάνη του Ανθεμούντα.
  • Βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδατικών πόρων στη λεκάνη του Ανθεμούντα για την ενίσχυση των εκμεταλλεύσιμων αποθεμάτων του υπόγειου νερού.

Μπαλτίκας Βασίλης

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός. Msc Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Υποψήφιος Διδάκτορας και Ερευνητικός Συνεργάτης στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Πολιτικών Μηχχανικών ΑΠΘ.

Τίτλος παρουσίασης:

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση υδατικών πόρων.

Παπαχρίστος Γιώργος

Γεωπόνος ΑΠΘ, Μελετητής.
Με γνώσεις πάνω στην σύσταση νερού, ιχνοστοιχείων , γονιμότητας κτλ

Τίτλος παρουσίασης

Η ευρωπαϊκή πολιτική για το Νερό και η επίδραση του Νερού στην καλλιεργήσιμη γη.

► Info

Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 στις 12.00
στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου των Βασιλικών
Με την υποστήριξη εξειδικευμένων επιστημόνων  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως