Δήμαρχος Καλαμαριάς

Ημερολόγιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, δώρο στον Δήμαρχο Καλαμαριάς από μαθητές δημοτικού

«Θύμησες στα χέρια των παιδιών! Για ό,τι φτιάξαμε και ό,τι χάσαμε». Αυτός είναι ο τίτλος του ημερολογίου που χάρισαν οι μαθητές του ΣΤ1, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Τα παιδιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Αγγελικής Χερχελετζή, διάβασαν την ιστορία, την αποτύπωσαν στο ημερολόγιο και φωτογραφήθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές.

Ημερολόγιο

«Μπράβο που αναλάβατε αυτήν την πρωτοβουλία, γιατί έτσι μπορείτε να ευαισθητοποιήσετε και να παρακινήσετε κι άλλα παιδιά να διαβάσουν την ιστορία της πατρίδας μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία, γιατί έτσι μπορούμε να ξαναζήσουμε τα θετικά της και να αποφύγουμε τα αρνητικά της.», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Δαρδαμανέλης.

Στο ημερολόγιο αναγράφονται στοιχεία από περιοχές στις οποίες έζησαν οι Έλληνες της Ανατολής, πριν τον ξεριζωμό τους. Οι ίδιοι οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές, από τα συγκεκριμένα μέρη. Τις ενδυμασίες έδωσαν στα παιδιά, για τον σκοπό αυτό οι σύλλογοι «Κύκλος» και «Κίσδερβεντ».

καλαμαριά

«Θέλαμε να δείξουμε μια χαρούμενη πλευρά με τις παραδοσιακές φορεσιές των περιοχών απ’ όπου έφυγαν οι πρόγονοί μας, τον Πόντο, την Καπαδοκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας, την Προποντίδα, την Ανατολική και Βόρεια Θράκη» εξήγησε η κα Χερχελετζή.

Ο κ. Δαρδαμανέλης ευχαρίστησε τα παιδιά για το δώρο τους και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν τις δράσεις με αναφορά σε ιστορικά γεγονότα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά: Ακυβέρνητο λεωφορείο του ΟΑΣΘ, έπεσε πάνω σε ταξι, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και γκρέμισε δένδρα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως