«Intimate» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

«Intimate» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Η ομάδα Πλεύσις, συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία «Ιntimate» για τρεις μόνο παραστάσεις (5, 6 και 7 Μαΐου) στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.  

Ένα θέαμα όπου το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, το εικαστικό περιβάλλον και τα ηχοτοπία (live electronics) του Μηνά Εμμανουήλ συνυπάρχουν επί σκηνής.

Αντλώντας έμπνευση από την «ποιητική του χώρου» του G. Bachelard, οι δύο ερμηνευτές, σαν δύο ενήλικα παιδιά που δημιουργούν παιχνίδια στην άμμο, ξεδιπλώνουν εικόνες διαλόγου και πάλης με υλικά, αντικείμενα που περιβάλλουν τη ζωή μας. Με οδηγό την ποιητική της φαντασίας δίνουν μορφή επί σκηνής στην πολυδιάστατη σχέση του ονείρου με την πραγματικότητα. Σταδιακά, έρχονται αντιμέτωποι με τους λαβύρινθους της ύπαρξης: την αλήθεια και το όνειρο, τη μνήμη και τη λήθη, το χρόνο και τη φθορά, τη ζωή και το θάνατο.

Η αλληλεπίδραση των δύο σωμάτων με τα ηχoτοπία που δημιουργεί ζωντανά o μουσικός ορίζουν τη σκηνική σύνθεση.  Ένα μακρόστενο τραπέζι ως ορατό μονοπάτι οδηγεί την αφήγηση της ιστορίας  και φέρνει στο προσκήνιο έναν κόσμο αλληγορικό, ένα «σύμπαν» δομημένο εξ? ολοκλήρου με υλικά ονείρων. Εκεί πάνω σχηματίζονται μορφές  και έννοιες αποσπασματικών πράξεων που τελικά δεν είναι παρά ατόφιες σκέψεις.
Η ομάδα Πλεύσις προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στη μνήμη και τη φαντασία με θέμα το παιχνίδι και τους νοητικούς συνειρμούς που δημιουργούνται μέσω αυτού. «Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη ποιητική της στιγμής, το μικρό προσωπικό. Υπάρχουμε και συνδέουμε το μοναχικό υγρό της ύπαρξης μας με τη συντροφικότητα του άλλου. Βλέπουμε τις σκέψεις να γίνονται εικόνα για μια μόνο στιγμή. Εντέλει όμως παραμένουν σκέψεις με την πραγματικότητα να πέφτει δίπλα μας σαν μία σταγόνα που διαλύεται αφήνοντας το αποτύπωμα της» σχολιάζουν οι δύο ερμηνευτές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής
Ερμηνεία – Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής
Μουσική σύνθεση – live electronics : Μηνάς Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κουτρουμπής Τηλ. 6947517025

INSIDE INTIMATE – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Με αφορμή την ιδιότυπη γλώσσα θεάματος του intimate,  θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της μετά το τέλος της παράστασης την Παρασκευή 5/5, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει παρουσίαση με θέμα την οργάνωση και την πραγματοποίηση Live Electronics σε παραστάσεις, με αφορμή την ενεργή συμμετοχή του συνθέτη Μ. Εμμανουήλ .

Ομιλητές: Αντώνης Κουτρουμπής (σκηνοθέτης, performe), Όλγα Γερογιαννάκη
(performer), Μηνάς Εμμανουήλ  (Συνθέτης, Μ.Α. in Composition (Electroacoustic). TEI Ιονίων Νήσων, Τμήμα Τεχνολογίας του Ήχου και Μουσικών Οργάνων]

Η ΟΜΑΔΑ ΠΛΕΥΣΙΣ
Η Πλεύσις από την σύστασή της (1996) κινείται στο χώρο του σωματικού θεάτρου αναπτύσσοντας μια ιδιότυπη γλώσσα θεάματος η οποία προκύπτει μέσα από το συνδυασμό θεάτρου, σύγχρονου χορού και μιμικής. Οι παραστάσεις στηρίζονται στη σωματική εκφραστικότητα των ερμηνευτών, στον πολυμορφικό σκηνικό χώρο, που διαμορφώνεται κατά περίσταση, και στο θέατρο αντικειμένων ως βασικό ερευνητικό πεδίο της ομάδας.
Με σταθερή παρουσία στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα η Πλεύσις εκφράζει έναν διαρκή προβληματισμό και μία αναζήτηση γύρω από την γλώσσα του σώματος. Από το 2004 ως σήμερα παραγωγές της ταξιδεύουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

«Intimate», από την Ομάδα Πλεύσις
Μόνο για τρεις παραστάσεις
Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
σε συνεργασία με το  Κ Θ Β Ε
Παρασκευή 5, Σάββατο 6  και Κυριακή 7 Μαΐου 2017
Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 55΄

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο:  8 ευρώ
Ατέλειες & Ανέργων:  5 ευρώ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2315.200.200
Πληροφορίες  για ομαδικές κρατήσεις: 2315.200.025

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση: Ταμεία ΚΘΒΕ, T. 2315 200 200, www.ntng.gr, Γερμανός, ote shops, tickethour.com

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΘΒΕ:
Βασιλικό Θέατρο:  Τρίτη -Κυριακή 8:30-21:30
Ταμείο Μονής Λαζαριστών : 16:30-21:30 (μόνο ημέρες παραστάσεων)
Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο: 10:00-15:30
Τρίτη-Πέμπτη -Παρασκευή :10:00-14:00 & 17:30-20.00

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200, www.ntng.gr

«Μια παράσταση – όαση (…)  από αυτές που μπορούν να μας θυμίσουν
την αλήθεια του θεάτρου και της τέχνης».  (Ειρήνη Μουντράκη, The GreekPlayProject)

«Μια παράσταση απόλυτης αρμονίας και καλλιτεχνικής αρτιότητας που μεταγγίζει τις κατακτήσεις του σύγχρονου χορού σε ένα αμιγώς σωματικό θέατρο» (Δημήτρης Τσατσούλης, Ημεροδρόμος)
 

——————————————————————————————————–

Τι παραστάσεις παίζουν τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

                          (δείτε τη μερα που σας ενδιαφέρει)► Δευτέρα  /  Τρίτη  /  Τετάρτη  /  Πέμπτη  /  Παρασκευή  /  Σάββατο  /  Κυριακή