Ένα μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές και τρεις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια για να υποσχεθεί στους υποστηρικτές του τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Μια αυξημένη παρουσία ασφαλείας, με ένοπλους αστυνομικούς με στολές παραλλαγής στις στέγες, ήταν ορατή καθώς ένα τεράστιο πλήθος στεκόταν και άκουγε τον πρώην πρόεδρο.
Στην ομιλία του είπε πως θα επαναφέρει τον σεβασμό στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ενώ υποσχέθηκε πως κλείσει τα ανοιχτά σύνορα, τα οποία όπως ισχυρίστηκε είναι πηγή εγκλήματος.
Επιτέθηκε επίσης στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντάς πως «ποιος ξέρει, ίσως προσπάθησαν να με σκοτώσουν».
Η συγκέντρωση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο ίδιο ακίνητο όπου οι σφαίρες ενός ενόπλου άγγιξαν το δεξί αυτί του Τραμπ και σκότωσαν τον υποστηρικτή του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι.
Η εμφάνιση του Ίλον Μάσκ
Η συγκέντρωση σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Μασκ εμφανίστηκε δημοσίως σε προεκλογική εκδήλωση του πρώην προέδρου από τότε που τον υποστήριξε.
Η υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία τον Ιούλιο ήρθε αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας.
Ο Ίλον Μασκ ανέβηκε στην σκηνή , όπου βρισκόταν ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό όπως φαίνεται και στο βίντεο, προκαλώντας την περιέργεια και του ίδιου του πρώην προέδρου, αν κρίνει κάποιος από την στροφή του κεφαλιού του Τραμπ!
Ο Μασκ απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους του Τραμπ αλλά και προς όλους τους αμερικανούς πολίτες ανέφερε: ” Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ. Θα ήθελα αρχικά να πω το αληθινό τεστ για κάποιον είναι να δεις πώς συμπεριφέρεται όταν δέχεται πυρά…Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές που έγιναν ποτέ…Η άλλη παράταξη θέλει να αφαιρέσει την ελευθερία του λόγου και επιτρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες χωρίς την επίδειξη ταυτότητας…Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να εκλεγεί για την προστασία του Συντάγματος και της Δημοκρατίας…Εγγραφείτε για να ψηφίσετε, έμειναν μόνο δύο ημέρες, στείλτε μηνύματα τώρα….”.
Make sure everyone you know has registered to vote! Only 2 days left to do so in Georgia & Arizona. pic.twitter.com/QDrxjHQjXG
— Elon Musk (@elonmusk) October 6, 2024
I just tried to share the full video of Elon Musk REDPILLING America at the Trump rally in Butler on Instagram and they PERMANENTLY DISABLED my account.
Absolutely insane.
Censorship is alive and well.
You know what to do 😉 pic.twitter.com/JgIN3ITaMJ
— shaneyyricch (@shaneyyricch) October 5, 2024
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε