{ Τελευταία νέα }

Ιρλανδία: Ανοίγουν καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήρια ενόψει των Χριστουγέννων


Κατηγορίες: Διεθνή

Ιρλανδία: Ανοίγουν καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήρια ενόψει των ΧριστουγέννωνΙρλανδία-Covid-19: Ανοίγουν καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήρια ενόψει των Χριστουγέννων

Με απόφαση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, θα ανοίξουν και πάλι από την επόμενη εβδομάδα όλα τα καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια της χώρας

Η Ιρλανδία θα επιτρέψει και τα ταξίδια από και προς άλλες χώρες από τις 18 Δεκεμβρίου, ώστε να διευκολύνει αυτά τα «διαφορετικά αλλά ιδιαίτερα» Χριστούγεννα.

Η Ιρλανδία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν σκληρούς περιορισμούς, πριν από έξι εβδομάδες, για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της Covid-19. Τότε, είχαν μείνει ανοιχτά μόνο το καταστήματα που διαθέτουν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παμπ και εστιατόρια λειτουργούσαν μόνο για να δίνουν φαγητό σε πακέτο και με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Πάντως οι παμπ που σερβίρουν μόνο ποτό και όχι φαγητό θα παραμείνουν κλειστές σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση θα φροντίσει να τους παράσχει πρόσθετη οικονομική στήριξη.

Από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να δέχεται στο σπίτι του τα μέλη έως και δύο άλλων ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ