Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ισόβια και 11,6 χρόνια για τον Αναγνωστόπουλο

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κραουτς και δέκα χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου, εξαντλώντας τα περιθώρια καταδίκης του Ποινικού νόμου, αποφάσισε το δικαστήριο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Επιπλέον, επέβαλε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για τη θανάτωση του ζώου.

Για τα πλημμελήματα επέβαλε φυλάκιση ενός έτους για την ψευδή κατάθεση και τρία χρόνια για την ψευδή καταγγελία στις αρχές και 3.500 ευρώ χρηματική ποινή.

Η εισαγγελέας πρότεινε συνολικά ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη και και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

(Νεότερη ενημέρωση)

Συνολικά η ποινή που επιβλήθηκε είναι ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε και ποινή φυλάκισης 4 χρόνων για τη σκηνοθεσία της ληστείας προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη και να παραπλανήσει τις αρχές.

Για την παραπλάνηση των αρχών η εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση δύο ετών.

«Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή από τα ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν» υποστήριξε η εισαγγελέας. Λίγο νωρίτερα, ομόφωνα ένοχο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου αλλά και τη σκηνοθεσία της ληστείας κήρυξε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σε ότι αφορά το αίτημα του κατηγορούμενου για την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών το δικαστήριο το απέρριψε.

Το πρώτο αίτημα αφορούσε στην αναγνώριση ελαφρυντικού για σύννομο βίο. Απορρίφθηκε μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος αγόρασε ένα οικόπεδο στο όνομα του παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της Καρολάιν είχε προσφέρει για την αγορά του 50 χιλιάδες ευρώ.

Το δεύτερο αίτημα αφορούσε την καλή του διαγωγή στη φυλακή. Απορρίφθηκε διότι κρίθηκε ότι ο χρόνος της κράτησης του είναι λίγος για να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο ελαφρυντικό. Η ανακοίνωση της απόφασης ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της δίκης μετά από ακροαματική διαδικασία πολλών ημερών.

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντος ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, επικαλούμενη το λευκό του ποινικό μητρώου, όσο και την μετέπειτα καλή του συμπεριφορά όσο καιρό είναι κρατούμενος.

«Είναι ένας νέος άνθρωπος» τόνισε ο δικηγόρος του αναπτύσσοντας την θέση του περί αναγνωρίσεως του ελαφρυντικού. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού, τόνισε ο συνήγορος του Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, δεν έχει σχέση με ό,τι έκανε αλλά με την προηγούμενη ζωή του, όσο και στην συμπεριφορά του, από τότε που είναι κρατούμενος.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Καταπέλτης η εισαγγελέας- Ζητά ισόβια κάθειρξη

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως