{ Παιδί }

Ιταλία: Όλος ο κόσμος για τον μικρό μετανάστη ήταν τα βιβλία του- Πώς σχολιάζει ο Σαβιάνο

 

Κατηγορίες: Παιδί

Ιταλία: Όλος ο κόσμος για τον μικρό μετανάστη ήταν τα βιβλία του- Πώς σχολιάζει ο ΣαβιάνοΜόνο τα βιβλία του, αποφάσισε να πάρει ένας πιτσιρικάς μετανάστης κατά την εκκένωση κτιρίου στην Πριμαβάλε στη Ρώμη.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι προεκλογικές του δεσμέυσεις ο Ματέο Σαλβίνι επιμένει στη εκστρατεία εκκένωσης κτιρίων με όποιο κόστος.
 
Χθες στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει κτίρια που είχαν καταληφθεί από μετανάστες και άλλους καταληψίες, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε έναν πιτσιρικά να βγαίνει από το εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πρίμαβαλε κρατώντας τα είδη πρώτης ανάγκης, τα βιβλία του.
 
Η εικόνα απασχόλησε και τον συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο οποίος αντιπαραβάλει την κοινωνική αναλγησία με την ανάγκη του πιτσιρικά για μάθηση.Ο Ιταλός συγγραφέας ανάρτησε την σχετική φωτογραφία γράφοντας
«Αυτό είναι ένα από τα παιδιά που εκδιώχθηκαν από τη συνοικία Πριμαβάλε της ιταλικής πρωτεύουσας. Όπως γίνεται πάντα όταν ξαφνικά πρέπει να εγκαταλείψεις άρον άρον το σπίτι σου, φρόντισε να σώσει τα πιο αγαπημένα του πράγματα, τα πιο πολύτιμα: ούτε παιχνίδια, ούτε ρούχα, αλλά βιβλία.
Κάτω από τη στοίβα με τα βιβλία υπάρχει ένας λευκός φάκελος, πιθανόν ο έλεγχός του ή κάποιο σημαντικό έγγραφο που δεν πρέπει να καταστραφεί.Αυτό το παιδί ανησυχεί για το μέλλον του περισσότερο από τους θεσμούς που κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν εκείνοι και παρά την αναλγησία όσων χρησιμοποιούν ένα δραματικό γεγονός μόνο και μόνο για να κάνουν προπαγάνδα».
 
Την ίδια στιγμή που ο Σαλβίνι εκκενώνει καταλήψεις και εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Ιταλία, οι αντιδράσεις εντείνονται με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να δεσμεύονται να παράσχουν εκείνες στέγη στα περισσότερα από 200 άτομα που φιλοξενούνταν στην Πριμαβάλε.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ