Αστυνομία

Ιταλία: Πατέρας κατηγορείται για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του

Διεθνή 28.11.2022: Συνελήφθη άνδρας από το Πακιστάν θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του στην Ιταλία -αφού εκείνη φέρεται να αρνήθηκε έναν κανονισμένο γάμο.

Ο Σαμπίρ Αμπάς συνελήφθη στο χωριό του στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ μετά από πληροφορία των ιταλικών Αρχών και της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε ο αξιωματούχος Anwar Saeed Kingra.

Η κόρη του, Saman Abbas, εθεάθη για τελευταία φορά στα τέλη Απριλίου από γείτονες κοντά στο σπίτι της οικογένειάς της στην αγροτική πόλη Νοβελλάρα. Λίγες ημέρες αργότερα, σε βίντεο από το αεροδρόμιο του Μιλάνου έδειξε τους γονείς της, οι οποίοι φέρονται να την πίεζαν να παντρευτεί έναν άνδρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ, φαίνονται να παίρνουν πτήση για το Πακιστάν.

Οι Αρχές στην Ιταλία ανακάλυψαν την περασμένη εβδομάδα ένα πτώμα σε ρηχό τάφο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο σπίτι της οικογένειας. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα της σορού.

Πριν από την εξαφάνισή της, η γυναίκα είπε στον φίλο της στην Ιταλία ότι οι γονείς της ήθελαν να την παντρέψουν με έναν μεγαλύτερο άνδρα στην πατρίδα τους, αλλά εκείνη αρνιόταν.

Οι κανονισμένοι γάμοι είναι ο κανόνας μεταξύ πολλών συντηρητικών Πακιστανών και εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στις λεγόμενες «δολοφονίες τιμής» που πραγματοποιούνται από συζύγους ή συγγενείς ως τιμωρία για υποτιθέμενη μοιχεία ή άλλη παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά.