Site icon Cityportal.gr

Κ. Καρπούζης: Nα ανακουφίσουμε τους πληττόμενους επιχειρηματίες – Απαλλαγή από τέλη

Ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Κωνσταντίνος Καρπούζης θεωρεί απαράδεκτη την αιφνιδιαστική απόφαση να εξαιρεθούν τρεις περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Αχαία, Κοζάνη) από το μέτρο ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Το λιανεμπόριο, οι αυτοαπασχολούμενοι και “μικροί” των κλάδων εμπορίου και εστίασης, στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και συνολικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οδηγούνται – σε μεγάλο ποσοστό – σε συρρίκνωση και λουκέτα εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων Lockdown. Ακόμη και στην περίπτωση λήξης των περιοριστικών μέτρων θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής κρίσης που επιταχύνθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα μαγαζιά και να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Η οικονομική ενίσχυση που εξήγγειλε είναι ανεπαρκέστατη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο εμπόριο, με θύματα πρωτίστως τους “μικρούς” των κλάδων αυτών και, ασφαλώς, τους χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν ή απειλούνται με ανεργία.

Ζητάμε:

Το άνοιγμα των μαγαζιών με ταυτόχρονη λήψη υγειονομικών μέτρων (μαζικά τεστ, clickaway, clickinside).

Πρόταση του επικεφαλή της Δημιουργικής Αλλαγής στο Δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη:

Πρέπει να ανακουφίσουμε τους πληττόμενους επιχειρηματίες που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να ξανανοίξει η πλατφόρμα απαλλαγής δημοτικών τελών ώστε να μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά αίτηση οι επιχειρηματίες απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Exit mobile version