Καβάλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

Εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας. Συνελήφθησαν στην Καβάλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 46χρονος αστυνομικός.
 
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επίσης δύο άνδρες, 52 και 55 ετών και δύο γυναίκες. 41 και 43 ετών (η τελευταία υπήκοος Ουκρανίας), ενώ αναζητείται ένας 46χρονος που φέρεται ως ηγετικό μέλος.
 
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015. Με «βιτρίνες» δύο μπαρ στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, τα μέλη της είτε παραχωρούσαν γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδαν σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.
Ο αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση παρέχοντας πληροφορίες στον 46χρονο σχετικά με επικείμενους ελέγχους, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία του ενός μπαρ, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
 
Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, στη μεταφορά τους στην Ελλάδα, στην απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα μας, μέσω γάμων με Έλληνες, και ακολούθως στην εκμετάλλευσή τους.
 
Στα καταστήματα, στις οικίες και στα οχήματα των μελών βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως