Βροχή πάνω στο τζάμι

Κακοκαιρία Ariel: Μακεδονία, και Θράκη (LIVE χάρτης)

Μπορεί να εξασθενεί από το απόγευμα η κακοκαιρία Ariel, αλλά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε LIVE την πορεία της ισχυρής καταιγίδας

Μπορείτε να δείτε live σε έναν παγκόσμιο χάρτη  τη πορεία της κακοκαιρίας, που υπάρχουν καταιγίδες και πέφτουν κεραυνοί ΤΩΡΑ, αυτήν ακριβώς την ώρα.

Κατερίνη, Σκόπελος και Κύμη είναι μερικές από τις περιοχές που μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Στην Κατερίνη πολλά είναι τα προβλήματα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Το νερό φθάνει το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κανένας κάτοικος. Οι Αρχές, πάντως, κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Το εάν και πώς θα λειτουργήσουν αύριο είναι αντικείμενο σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει αρκετές διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη και τους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης.


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 | Φωτογραφία από PublicDomainPictures