εκχιονιστικό

Κακοκαιρία: Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Τρεις αλατιέρες στους δρόμους του δήμου Νεάπολης-Συκεών και 160 τόνοι αλατιού για πολίτες 

Σίμος Δανιηλίδης: «Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» 

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, από την προηγούμενη Πέμπτη και για ολόκληρη την τρέχουσα εβδομάδα, ο μηχανισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανακύπτουν από τον παγετό και το ψύχος που επικρατούν.

Η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Μικροέργων, Καθαριότητας και Πρασίνου, βρίσκονται σε συνεχείς υπηρεσίες, με απογευματινές και βραδινές βάρδιες, ενώ οι τρεις αλατιέρες (4×4 NAVARA) του δήμου οργώνουν τους δρόμους και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, για όλα τα επικίνδυνα με πάγο σημεία «παγίδες», με ιδιαίτερη παρουσία στις οδούς Ρόδων, Ειρήνης, Ακροπόλεως, Καρυάτιδων, Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Κύπρου, στη στροφή για Φιλίππειο και στον Κέδρινο Λόφο. Τις προηγούμενες ημέρες, είτε μετά από επικοινωνία των πολιτών με το Κέντρο Επιχειρήσεων του δήμου, είτε σε άριστη συνεργασία με την Αστυνομία την οποία ενημέρωναν οι πολίτες, τα συνεργεία του δήμου έσπευδαν άμεσα για συνεχή ρίψη αλατιού σε επικίνδυνα σημεία με παγωμένα νερά, ειδικά στη Δ.Ε. Πεύκων.

«Ο μηχανισμός του δήμου μας ήταν πανέτοιμος και παραμένουμε σε 24ωρη επιφυλακή για να επέμβουμε και να αντιμετωπίσουμε άμεσα όλα τα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα που προκύπτουν» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προτρέποντας τους πολίτες «να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Από την πλευρά του, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει την «υποχρέωση των πολιτών να διατηρούν τα πεζοδρόμια καθαρά μπροστά στα καταστήματά τους και τις οικοδομές για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων».

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει ήδη εξασφαλίσει την προμήθεια 160 τόνων αλατιού, χύμα και σε συσκευασίες των 10 κιλών, οι οποιες βρίσκονται στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 9) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Συκεών (Λεχόβου 7).


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ:
2313.502211 & 2313.502 222 (Κέντρο Επιχειρήσεων, Δ.Ε. Πεύκων)
6944353747 & 6937004580

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση εργάτης που έπεσε από σκάλα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως