Κακοποίηση 11χρονης στην Φθιώτιδα: «Εμείς τη μεγαλώσαμε, παραπλανήθηκε να πει ό,τι είπε», λένε συγγενείς του δικηγόρου

Κακοποίηση 11χρονης στην Φθιώτιδα: «Εμείς τη μεγαλώσαμε, παραπλανήθηκε να πει ό,τι είπε», λένε συγγενείς του δικηγόρου

Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες στο Πανελλήνιο η είδηση ότι ένας δικηγόρος από την Αθήνα ασελγούσε επί τρία χρόνια σε ένα κοριτσάκι από τη Λαμία, ηλικίας σήμερα 11 ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αστυνομικοί, ο 71χρονος σήμερα δικηγόρος δρούσε βάσει σχεδίου ασελγώντας στο κορμί του παιδιού από το 2016 μέχρι και πρόσφατα.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο πατέρας της μικρής εργαζόταν ως κηπουρός στην πολυτελή εξοχική κατοικία του φερόμενου ως δράστη η οποία βρίσκεται σε παραθεριστικό οικισμό έξω από τη Λαμία. Εκεί, εκμεταλλευόμενος τον χρόνο κατά τον οποίο ο πατέρας δούλευε, ο 71χρονος ασελγούσε στο κορμάκι του παιδιού τάζοντας του δώρα…
 
Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε το κοριτσάκι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά ενώ σε βάρος του δικηγόρου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και αύριο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Λαμίας. Ποιος είναι ωστόσο ο γνωστός δικηγόρος και τι υποστηρίζουν οι συγγενείς του;
Ο Λαμιώτης που διέπρεψε στην Αθήνα
Ο Ι.Χ. γεννιέται στη Λαμία πριν από 71 χρόνια με το όνειρο να γίνει κάποτε δικηγόρος. Το όνειρο επιτυγχάνεται μαζί με τη δημιουργία ενός δικηγορικού γραφείου στο κέντρο της Αθήνας και μιας οικογένειας από την οποία απέκτησε έναν γιο: «Ερχόταν συνέχεια στα μέρη μας, η Λαμία ήταν ο τόπος του», λέει πρόσωπο από την πόλη και συνεχίζει: «Είχε φτιάξει ένα πολύ ωραίο σπίτι το οποίο επισκεπτόταν με την γυναίκα του και τον γιο του. Εκεί κοντά, έμενε και ο Γ. ο οποίος καταπιανόταν με διάφορες δουλειές. Μία από αυτές ήταν εκείνη του κηπουρού. Η γυναίκα του η Δ. με την μικρή τους κόρη Κ. έμεναν στο κέντρο της πόλης και τον επισκέπτονταν τακτικά. Κάπως έτσι, επισκέπτονταν όλοι μαζί το σπίτι του δικηγόρου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό μας τα όσα γράφονται για τον δικηγόρο. Ο Γ. ήταν πολλά χρόνια στην δούλεψή του κι από όσο γνωρίζουμε είχαν πάρα πολύ καλές σχέσεις. Αυτά που ακούγονται είναι πέρα από κάθε φαντασία… Ο Ι.Χ. είναι πολύ μεγάλος, μοναδικό του μέλημα ήταν να πάει καλά ο γιος του στη δουλειά που όπως γνωρίζουμε είναι επίσης δικηγόρος. Καλή οικογένεια, ήσυχοι άνθρωποι. Έχουμε μείνει όλοι έκπληκτοι μ’ αυτή την ιστορία… Όπως μάθαμε, ήταν πριν από λίγες ημέρες όταν ο Ι.Χ. επικοινώνησε με μεγαλοδικηγόρους της περιοχής, αλλά κανείς δεν δέχτηκε να τον εκπροσωπήσει…»
«Τους αγαπήσαμε και μας πρόδωσαν»
«Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση», ήταν τα λόγια του Ι.Χ. σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr.
Αντιθέτως κάποια συγγενής του, ξέσπασε με λυγμούς μιλώντας για εκείνον: «Όλη η οικογένειά μας έχει τρελαθεί! Δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος από τον Ι.Χ. Πώς είναι δυνατόν να μας κάνουν αυτό το κακό, αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους είχαμε σαν οικογένειά μας», λέει η γυναίκα και συνεχίζει: «Αυτό το παιδί που ισχυρίζονται ότι κακοποίησε ο Ι. γεννήθηκε και μεγάλωσε στα χέρια μας. Το κοριτσάκι εμείς το ταΐσαμε, εμείς το φροντίσαμε, εμείς το ντύσαμε και το αγαπήσαμε σαν δικό μας. Ο Γ. και η Δ. ήταν φτωχοί άνθρωποι κι επειδή έτυχε εμείς να βρισκόμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, τους βοηθήσαμε σαν να ήταν συγγενείς μας. Ο ξάδελφός μου προσέλαβε πριν από πολλά χρόνια τον Γ. ως κηπουρό για να τον βοηθήσει. Όλα πήγαιναν καλά! Μαζί έτρωγαν, έπιναν, μέχρι και ένα σπιτάκι του είχε παραχωρήσει για να μένει κάποια βράδια. Το παιδί, την μικρή Κ. την λατρέψαμε, κι εκείνη μας αγαπούσε πολύ. Δεν ξέρω τι της είπανε, το παιδί σίγουρα δεν φταίει για όλη αυτή την κατάσταση. Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο ξάδελφός μου είπε στον Ι. ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του στον κήπο. Είχε παρατηρήσει ότι ο Γ. έπινε πολύ και πως δεν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντά του. Επήλθε μία ψύχρα μεταξύ τους χωρίς ωστόσο να τσακωθούν ποτέ, ακόμη και τον περασμένο Ιούνιο ο κηπουρός με την οικογένειά του πήγαν επίσκεψη στο σπίτι του εξαδέλφου μου… Ναι, το διάβασα ότι το κοριτσάκι είναι κακοποιημένο, αλλά αυτή η κακοποίηση δεν έχει αποδειχτεί ακόμη από ποιον προέρχεται… Δεν ξέρω τι έκαναν στο παιδί και πώς το δασκάλεψαν προκειμένου να υποδείξει τον ξάδελφό μου ως υπαίτιο αυτού του αίσχους. Όχι. Ούτε μία στιγμή ο Γ. δεν έπιασε τον ξάδελφό μου να του μιλήσει για τα αίσχη που ισχυρίζεται. Ένα πρωί ξύπνησε, πήγε σε δικηγόρο ή κι εγώ δεν ξέρω πού, κι εμείς πέσαμε από τα σύννεφα… Αν τον είχα μπροστά μου, αυτόν και την γυναίκα του, θα τους έδερνα! Τα παιδιά μου, τα εμπιστευόμουν στα χέρια του Ι.Χ. όποτε ερχόταν στη Λαμία, ένας άνθρωπος μάλαμα είναι. Αυτό να γράψετε! Κι ότι θα μας πεθάνουν! Ελπίζω ότι ο ξάδελφός μου θα αντέξει αυτόν τον παράλογο διασυρμό. Τρέμω για την υγεία του γιατί δεν είναι παιδάκι, είναι μεγάλος άνθρωπος. Ντροπή τους, μετά από τόσα που έχουμε κάνει γι’ αυτούς…».
 
Η παράξενη αυτή υπόθεση μόλις ξεκινά και όπως όλα δείχνουν έχει πολύ δρόμο να διανύσει… 
 
Πηγή protothema.gr