{ Τελευταία νέα }

Κακοποίηση βρέφους στο Παίδων - Έγινε από αμβλύ όργανο υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Σε αναμονή της επίσημης ιατροδικαστικής έκθεσης


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Κακοποίηση βρέφους στο Παίδων - Έγινε από αμβλύ όργανο υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣΗ κακοποίηση βρέφους στο Παίδων έγινε από αμβλύ όργανο υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Την επίσημη επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε εχθές στο 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, περιμένουν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν την δικογραφία για την υπόθεση.
Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση. Υπάρχουν ωστόσο, αντικρουόμενες καταθέσεις που κάνουν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, που οδηγούν σε ανατροπή αυτής της εκδοχής.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.
Κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.
Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.
Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.
Οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη. Παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενούταν τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ