Site icon Cityportal.gr

Καλά μας Φτωχούγεννα !

Καλά μας Φτωχούγεννα !

Ο Ιωσήφ έχει να πληρώσει περαίωση, η Φάτνη να δηλωθεί ημιυπαίθριος. Η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού, οι Άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας των ελεγκτών και οι 3 Μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες. Καλά μας Φτωχούγεννα! Με το καλό, ο νέος Χρόνος και Δήμαρχος.

Χαρούμενα Φτωχούγεννα
Ποιος άρπαξε το μήλο από του γουρουνιού το στόμα ; Γιατί μαλώνουμε με τη γαλοπούλα, ποιος θα πρωτοφάει τα κάστανα; Ποιος έκλεψε τα δώρα ; Σε ποιoν θα πέσει το φλουρί και σε ποιόν θα πέσει η περαίωση; Ο γδυμένος άδειος Βασίλης Διογένης Δασκάλου απαντάει σε όλα, ενώ μασουλάει το γκι που έκλεψε από τον Ρούντολφ το ελαφάκι. Μαζί με τους Monie & Monie Conniente θα πλάσουμε κουκουραμπιέδες και μελοκακάρονα και θα περάσουμε τα «Χαρούμενα φτωχούγεννα» (Πα 24- Σα 25/12) και τη «Χρυσή φτωχοχρονιά» (Πε 30/12 – Σα 1/1) με 2011 κλωτσιές, στην Αποθήκη του Μύλου. «Merry Crisismas» λοιπόν, γιατί χρόνια τώρα η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Και του θρόνου ! Δεν είναι καιροί για «δώρο» στα ταξί, τα κομμωτήρια, τα μπουζούκια (Καρράς, Μακρόπουλος, Χρυσοχοϊδης, Βολάνης, Θέλξη, Σάσα Μπάστα!). Δεν είναι καιροί για ακριβά δώρα. «Τι καιρός είναι» μας τον λέει και ο Σάκης Αρναούτογλου, αλλά και ο Στάθης Ψάλτης. Σκαρφαλωμένος στη σαμπάνια («ροζέ» αφρώδης οίνος Σατώ Τζούλια), μιλά στην Μάρθα Καραγιάννη για τον ελληνικό «Εφιάλτη στην κουζίνα» της μαμάς, ψάχνει μαζί με τη Σόφη Ζανίνου και τον Κώστα Ευρυπιώτη «τον αγρότη μόνο» που δε βρίσκει τι να σπειροθερίσει, αναρωτιέται «Πού πας, ρε Γιωργάκη, με τέτοιο καιρό». Η πρώτη ΔυΝαΤή Επιθεώρηση, από τις 25/12 στο Θέατρο Κολοσσαίον.
info:
Διογένης Δασκάλου «Merry Crisismas», Αποθήκη Μύλου, 24-25/12, 30-31/12 & 1/1, 
«Πού πας, ρε Γιωργάκη, με τέτοιο καιρό», Κολοσσαίον, από 25/12


Εν Λευκώ Χριστούγεννα
«I’m dreaming of a white Christmas», όπως αυτά τα «Εν λευκώ» Χριστούγεννα που προτείνει να ζήσουμε η Νατάσσα Μποφίλιου : «Τίποτα σημαντικό, ζω μοναχά εν λευκώ…». Τροποποιεί στο αγάπης πνεύμα των Χριστουγέννων τις εμφανίσεις της στο ΓaiAlive και μας προσκαλεί σε 2 διαφορετικά από τα προηγούμενα «Ραντεβού» της. Τραγούδια σήμα κατατεθέν του ρεπερτορίου της, από την «Ασπιρίνη» ως το «Εν Λευκώ» κι από το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω» έως το «Μέτρημα», το πάθος, η συγκίνηση, η θεατρικότητα και ο λυρισμός των ερμηνειών της Νατάσσας Μποφίλιου κλείνουν με το κοινό της Θεσσαλονίκης 2 εορταστικά χριστουγεννιάτικα «Ραντεβού» (24-25/12) στο ΓaiAlive. It’s a –double – date!
info:
Νατάσσα Μποφίλιου, ΓaiAlive, Παρασκευή 24 – Σάββατο 25/12


στην πουτ…, πουτ…ιές /…της πόρνης
Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, «πλέρωσε» για τις σπουδές της στο Cambridge. Η νεαρή αριστούχος απόφοιτος όταν μαθαίνει από πού κρατάει η πλούσια σκούφια της μητέρας της, προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την είδηση του πόθεν έσχες μαθαίνοντας τις συνθήκες που οδήγησαν την μάνα στην πορνεία. Όμως η σύγκρουση της Κυρίας Γουόρεν (Αλεξάνδρα Λαδικού) με την κόρη της (Βάσια Παναγοπούλου) θα είναι αναπόφευκτη, καθώς η οικογενειακή «επιχείρηση» είναι still in business, καθώς … και κερδοφόρα. Το έργο του Τζωρτζ Μπέρναρτ Σω μιλάει προφητικά για όλα. Τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο πλασμένο για άντρες. Την αμφισβήτηση του αξιών αλλά και τη διαφθορά του χρήματος. Το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά. Η σκηνοθετική δουλειά και η σύγχρονη ματιά του Ανδρέα Βουτσινά πάνω στο «Επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» έμελλε να ήταν το κύκνειο άσμα του. Η παράσταση ύστερα από 2 επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα μεταφέρεται και στη Θεσσαλονίκη, από τα Χριστούγεννα, στο κινηματοθέατρο Αριστοτέλειον.
info:
«Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν», Αριστοτέλειον, από 25/12


Άνοιξε πέτρα
Δεν άνοιξε μοναχά η πέτρα αλλά ορθάνοιξαν κι όλες οι «πόρτες» και καρδιές, κάποιες δύσκολα, κάποιες λιγότερα δύσκολα για την σαλονικιά Κυριακή Παπαδοπούλου, που αγαπούσε από μικρή το θέατρο, το βαλς, το τανγκό. Η Μαρινέλλα του σήμερα, η «κυρά Γιώργαινα», η «Εκάβη του ελληνικού τραγουδιού» διατρέχει «Σταλιά σταλιά» τις δεκαετίες από το ’50 έως το σήμερα κι αφηγείται τη δική της ιστορία/πορεία προς το μύθο η οποία όμως «συμπλέκεται» με τις ζωές 2 άλλων γυναικών, φανταστικών. Η πρώτη είναι η Ειρήνη (Ευαγγελία Μουμούρη) μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία (Τζένη Μπότση) μια Αθηναία. Οι ζωές τους κυλάνε παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας γίνεται παραπλήρωμα και έκφραση του αισθήματός τους. Οι βασικοί αντρικοί ρόλοι στην παράσταση «Μαρινέλλα – Το Μιούζικαλ» παίζονται από τον Αντώνη Λουδάρο και το Λάμπη Λιβιεράτο ενώ μια νεαρή ηθοποιός υποδύεται τη Μαρινέλλα στην παιδική της ηλικία, τότε που έπαιζε στα «μπουλούκια» και σε παιδικές παραστάσεις, τότε που έκανε διαφημίσεις, τότε που γνώρισε το Στέλιο Καζαντζίδη. «Άνοιξε πέτρα» για να μπω στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 5/1, στην σαλονικιώτικη πρεμιέρα του έργου των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Άνοιξε εδώ και καιρό η προπώληση εισιτηρίων και η προκράτηση θέσεων.
info:
«Μαρινέλλα – Το Μιούζικαλ», Μέγαρο Μουσικής, από Τετάρτη 5/1


Τ’ αστέρι του βοριά
Ασυμβίβαστος και πρωτοπόρος, εχθρός της σοβαροφάνειας και των παγιωμένων αντιλήψεων, λάτρης της «νεότητας» και της συνεχούς αμφισβήτησης και με όπλο του την ελληνική αλλά και οικουμενική παιδεία, ο Μάνος Χατζιδάκις συνέδεσε τη λόγια με τη λαϊκή μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα «νέο» ήχο, ένα «νέο» τραγούδι, που έχει τις ρίζες του τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση. Ένας άλλος Έλληνας του κόσμου, με τη δική του ελληνική αλλά και οικουμενική παιδεία, ο Μάριος Φραγκούλης, παρουσιάζει Κυριακή 26 – Δευτέρα 27/12 γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Μάνου. Όλους εκείνους τους «δροσερούς καρπούς του θέρους» που δημιούργησε και μας άφησε ως ζώσα πολιτιστική κληρονομιά ο «Λαχειοπώλης τ’ Ουρανού». Στις συναυλίες «Μάνος Χατζιδάκις : Στην εποχή της αγάπης», που εντάσσονται στην ενότητα «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» θα συνοδεύσει το Μάριο Φραγκούλη το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις». «Μια πόλη μαγική», 2 συναυλίες για τη μαγεία του Μάνου.
info:
Μάριος Φραγκούλης «Μάνος Χατζιδάκις : Στην εποχή της αγάπης», Μέγαρο Μουσικής, 26-27/12


We wish you the merriest
Ξεφάντωμα με το συγκρότημα Al Conda στο Πρώτο Πάτωμα την πρώτη νύχτα του χρόνου, αλλά και 24-25/12 και 31/12. «Πάει ο παλιός χρόνος» θα μας πούνε (24/12, 31/12) στο galerie-café – vins Το Μουσείο, με τον δικό τους τρόπο ο Γιάννης Λεκόπουλος και η Μέλα Γεροφώτη, ενώ ο νέος χρόνος (1/1) θα μας μπει με mambo cha cha, rock’ n’ roll και τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο στο πιάνο. Ρεμπέτικα Χριστούγεννα στο Απόβραδο Πετρίδης, «Rembetalicca» ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Καφωδείο Ελληνικό. Το μόνιμο σχήμα της Βάρδιας, o Γιάννης Κότσιρας και ο Δημήτρης Μπάσης του Stage θα είναι στις θέσεις του όλες τις γιορτές όπως επίσης και τα «Λαϊκά Προάστεια» στο Πλατώ. Ο «Αποχαιρετισμός του 2010» του Πλατώ θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της 31/12 με ψητά στα κάρβουνα και με κομπανία «έκπληξη» σε λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Μεσημεριανό Bye Bye 2010 party και στο Casual Living, με δωρεάν barbeque buffet και κάλαντα από την «Ekmek Orchestra» ενώ στην αλλαγή του χρόνου θα βρούμε τ

Exit mobile version