Καλαμαριά: Δεκαήμερο ενημέρωσης και πρόληψης για την Άνοια

Καλαμαριά: Δεκαήμερο ενημέρωσης και πρόληψης για την Άνοια

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer που έχει καθιερωθεί η 21η Σεπτεμβρίου, οργανώνει δεκαήμερο ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για την Άνοια.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 21/9 έως και το τέλος του μήνα (30/9),  όσοι δημότες Καλαμαριάς,  άνω των 55 ετών επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο για την άνοια,  μπορούν να προσέρχονται στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς  και να υποβάλλονται δωρεάν σε εξέταση μνήμης.

Στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού αναφορικά με την νόσο και η ενημέρωση του για μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη διαβίωση του πάσχοντος και του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός του, χωρίς στίγμα.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότεςτες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και να κλείνουν ραντεβού,  επικοινωνώντας με τα  τηλέφωνα 2313 314 586 και  2313 314 587.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νόσος Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας (60% έως 80% όλων των ανοιών) και συναντάται κυρίως σε άτομα άνω των 65 ετών. Εντούτοις το Alzheimer δεν αποτελεί αποκλειστικά νόσο της τρίτης ηλικίας αφού υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών,  ηλικίας 40 και 50 ετών.

Μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ΄Ανοια, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια. Εκτιμάται ότι στη χώρα μας το 2030 ο αριθμός των ασθενών με άνοια θα φτάσει τα 276.000 άτομα, ενώ το 2050 τα 365.000 άτομα.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως