Καλαμαριά: Δικαίωση από το Σ.τ.Ε για μεταστέγαση σχολείων

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο τη νομιμότητα της απόφασης του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη να προχωρήσει στην αλληλομεταστέγαση των δύο σχολείων (10 ο Γυμνάσιο με 3 ο Λύκειο Καλαμαριάς), προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις, ώστε το 3 ο Λύκειο να φιλοξενήσει όλα τα παιδιά της περιοχής.

Ειδικότερα με την απόφαση του Σ.τ.Ε κρίθηκε νόμιμη η σχετική απόφαση του Δημάρχου Καλαμαριάς κι απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί που προέβαλαν ο Διευθυντής του 10 ου Γυμνασίου και κάποιοι γονείς, τους οποίους είχε υποστηρίξει και μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τόσο η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκριναν πως ο πλέον αρμόδιος για να πάρει αυτή την απόφαση είναι ο Δήμαρχος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να θυμίσουμε ότι το 2020 ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης συναισθανόμενος την αγωνία γονέων και παιδιών, της περιοχής, αποφάσισε να μεταφερθεί το 3 ο Λύκειο Καλαμαριάς στις εγκαταστάσεις του 10 ου Γυμνασίου, το οποίο διέθετε περισσότερες αίθουσες, προκειμένου, οι μαθητές που ζουν στην περιοχή του Φοίνικα, της Επέκτασης, και της Νέας Κρήνης, να φοιτήσουν στο σχολείο της περιοχής τους. Η απόφαση αυτή καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως το Σ.τ.Ε με την πρόσφατη απόφασή του έδωσε την απάντηση.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία της γειτονιάς τους. Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή τρέξαμε και καταφέραμε την ίδρυση του 8 ου Λυκείου, που θα λύσει το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Η ασφάλεια των παιδιών μας προέχει και είναι αδιαπραγμάτευτη», επισημαίνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.


Διαβάστε επίσης:

Kαλαμαριά: Υπόγειοι κάδοι | αισθητική υγειονομική αναβάθμιση

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως