{ Υγεία }

Kαλαμαριά: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ)


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Kαλαμαριά: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ)Ο προληπτικός έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10/11 και την Τετάρτη 11/11/2020, στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς,

Αναστέλλονται οι δύο δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας υγείας θα υλοποιήσει πρόγραμμα  για την πρόληψη Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Ο προληπτικός έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10/11 και την Τετάρτη 11/11/2020, στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς, τις ώρες 8:30 έως 13:30,  υπό την ιατρική επίβλεψη έμπειρων επιστημόνων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων,  έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, με βάση το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και  για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων, κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους κατοίκους από 40 ετών και πάνω. Προϋπόθεση να εγγραφούν ή να είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΠ Υγείας.

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα του ΚΕΠ Υγείας 2313314499 και 2313314498

΄Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ. Ευλαμπία Ντόντη-Μπανιώρα, «πρόκειται για  μια πολύ σημαντική δράση που συμβάλλει στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής,  καθώς όπως τονίζουν  οι  επιστήμονες μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή ακόμη και να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα».


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ