Καλαμαριά: Μια βραδιά τιμής και όχι γιορτής για τη Γυναίκα

Όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών ο Δήμος Καλαμαριάς ετοίμασε για την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη, μία λιτή βραδιά, μη λησμονώντας το σπουδαίο συμβολισμό της επετείου της 8ης Μαρτίου.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας μίλα για τη γυναίκα και συστήνει την Αρίστη Παγιατάκη, γιατρό φυματιολόγο, αιρετή, και πρώτη δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ηρωίδα του βιβλίου του με τίτλο ” Αρίστη Παγιατάκη, η πρώτη”.

Εμπνευσμένο από τη ζωή της είναι το βραβείο “ΑΡΙΣΤΗ” το οποίο ο Δήμος Καλαμαριάς θα απονείμει, βραβεύοντας όλες τις γυναίκες στο πρόσωπό τους, σε πέντε κυρίες:

• Ζωή Παπαγεωργίου, Μέλος του Δ.Σ Ιδρύματος Παπαγεωργίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ»
• Πολυτίμη Μπακατσέλου, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ»
• Παρασκευή Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
• Κυριακή Φράγκου, Πρόεδρος Συλλόγου «Εθελοντική Διακονία Αστέγων»
• Ελένη Ινεπολόγλου, Πολύτεκνη μητέρα εννιά παιδιών

Το βραβείο με το οποίο θα τιμηθούν και οι πέντε γυναίκες, θα έχει τη μορφή της Αρίστης Παγιατάκη.

Ο υποστηρικτικός ρόλος του άντρα στη ζωή της γυναίκας θα παρουσιαστεί μέσα από το συμβολισμό ενός χορευτικού δρώμενου, δυο χοροδιδασκάλων από τη σχολή “Ελληνικό Αστέρι”, τον Κωνσταντίνο Αθανασιάδη και τη Μελίνα Βαγγελακάκη.
Ο χώρος του θεάτρου διακοσμείται από έργα το Καλαμαριώτη ζωγράφου, Στέλιου Ζαχαρούδη, από τη συλλογή του με τίτλο “γυναικείες μορφές”.

Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Φούλη Καλαϊτζίδου.

Μία βραδιά τιμής και όχι γιορτής, σεβόμενοι τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα και την στήριξη που δικαιούνται από την πολιτεία, την κοινωνία και όλους εμάς. Τιμούμε τη γυναίκα, τη μάνα, την κόρη, την εργαζόμενη, με τη στάση, τις πράξεις και τη ζωή μας” δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

► Info

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023
Ώρα έναρξης: 19:00
Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως