{ Απεργίες / Πορείες }

Κάλεσμα για πορεία σήμερα 17 Νοεμβρίου. Σε ισχύ η απαγορευση της Κυβέρνησης - Φρούριο η Θεσσαλονίκη


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Κάλεσμα για πορεία σήμερα 17 Νοεμβρίου. Σε ισχύ η απαγορευση της Κυβέρνησης - Φρούριο η ΘεσσαλονίκηΚάλεσμα για πορείες σήμερα 17 Νοεμβρίου παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, παρά την απαγόρευση, υπάρχουν κάλεσματα για συγκέντρωση (με όλα τα μέτρα προστασίας), όπως τονίζεται στις σχετικές ανακοινώσεις. 
►Στις 15.30 φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και συλλογικότικες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ.
 
Από την Κυριακή υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με κλούβες των ΜΑΤ να είναι σταθμευμένες σε πολλά σημεία επί της Εγνατία αλλά και με αστυνομικούς να κάνουν πεζές περιπολίες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέτρα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και γύρω από το ΑΠΘ θα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτραπεί κάθε πιθανή προσπάθεια συγκέντρωσης ή πορείας.
Περιπολικά υπάρχουν σε διαφορά σημεία στην πόλη και ελέγχουν τους βεβαιώσεις και τα sms για κατ  εξαίρεση μετακίνηση. Επίσης έχουν τοποθετηθεί κορδέλες για από αγόρευση στάθμευσης στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ.

 

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. 
Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με εντολή του προϊσταμένου της Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ