Κάλεσμα της ΕΛ.ΑΣ προς τα θύματα διεθνικής οργάνωσης για αναγνώριση κλοπιμαίων

Κάλεσμα της ΕΛ.ΑΣ προς τα θύματα διεθνικής οργάνωσης για αναγνώριση κλοπιμαίων

Αρχηγός της οποίας ήταν ο 57χρονος Γεωργιανός, Λάσα Σουσανασβίλι

Από σήμερα, Δευτέρα 14-05-2018 και για έναν μήνα θα μπορούν οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής, από τα μέλη της διεθνικής οργάνωσης η οποία ενέχεται σε κλοπές και διαρρήξεις από οικίες και διαμερίσματα σε Ελλάδα και Γαλλία και εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στα μέσα του περασμένου Απριλίου, ( παρουσιάστηκε στις 18-04-2018), να προσέρχονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για αναγνώριση των κλοπιμαίων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο ενημέρωσης της Γ. Α. Δ. Θεσσαλονίκης, οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στον 3ο όροφο, γραφείο 305. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310-388370 και 2310-388375.
 
Με τις συλλήψεις 14 μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης , μεταξύ των οποίων και ο 57χρονος Γεωργιανός, φερόμενος ως αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη, αποδομήθηκε πλήρως, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα οργανωμένο δίκτυο, που ενέχεται σε δεκάδες υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, με τη λεία των κλοπιμαίων να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
 
Στα ίχνη της πολυμελούς διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε κλοπές και διαρρήξεις από οικίες και διαμερίσματα σε Ελλάδα και Γαλλία, έφτασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προηγηθεί επιχειρησιακές συναντήσεις σε Ελλάδα, Γαλλία και Ολλανδία, όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πληροφοριών, συσχετισμός αποδεικτικού υλικού και καθορισμός της στρατηγικής για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ορίστηκαν και κοινές ημερομηνίες επιχειρησιακής δράσης σε Ελλάδα και Γαλλία.